x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ryanair, cea mai mare diferenţă de remunerare dintre băraţi şi femei

Ryanair, cea mai mare diferenţă de remunerare dintre băraţi şi femei

03 Apr 2018   •   16:08
Ryanair, cea mai mare diferenţă de remunerare dintre băraţi şi femei

Ryanair are cea mai mare diferenţă de remunerare dintre băraţi şi femei, respectiv 72% - cea mai gravă din industria liniilor aeriene, scrie The Guardian.

Cifrele sunt unele dintre cele mai dezechilirate din toate sectoarele de muncă raportate, de patru ori mai mare decât media din Marea Britanie şi depăşind media de la compania aeriană easyJet, a cărei decalaj de 45% a atras critici pe scară largă.

Salariul mediu pe oră în rândul angajaţilor Ryanair este cu 71,8% mai mic pentru femei, în timp ce plata mediană pentru femei este cu 3% mai mică, comparativ cu bărbaţii.

“Asemenea tuturor liniilor aeriene, remunerarea noastră pentru femei şi bărbaţi în Marea Britanie este afectată de numărul relativ mic de femei pilot din industria aviaţiei”, potrivit unei declaraţii Ryanair.

“În ultimii ani, numărul piloţilor femei care au aplicat la Ryanair a crescut şi suntem dispuşi să dezvoltăm acest bine-venit trend. Este o caracteristică a industriei aviatice că mai mulţi bărbaţi decât femei aleg profesia de pilot”.

 

×