x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Mircea Geoană

Azi e ziua ta, Mircea Geoană

de Ramona Vintila    |    14 Iul 2013   •   00:36
Azi e ziua ta, Mircea Geoană

Cel mai greu mi-a fost să trec peste că sunt prea diplomat”

Senatorul PSD, Mircea Geoană împlineşte astăzi 55 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Din fericire, am avut şi am o viaţă plină şi motivantă atât în plan profesional, cât şi în cel personal. Am avut norocul şi încăpăţânarea de a căuta noi provocări, de a dori mereu mai mult şi de a nu mă opri atunci când ceilalţi îmi spuneau că nu se poate. Am intrat în MAE în 1990 pentru că în vremea comuniştilor nu mi s-a permis să ies din ţară. Am plecat la ENA ştiind că trebuie să renunţ la o promovare acasă pentru care muncisem. Sunt un om curios şi cea mai mare teamă a mea este să nu stagnez intelectual. Am avut uneori noroc, dar am ştiut mereu că dacă vreau ceva, atunci trebuie să muncesc din greu pentru a obţine ce-mi doresc.

În ultimii ani, am avut momente mai bune şi mai rele. Cel mai greu mi-a fost să trec peste că sunt prea diplomat. Dar sprijinul prietenilor, al oamenilor pe care i-am întâlnit, al colegilor mei m-au făcut să înţeleg că în viaţă bunul simţ şi omenia sunt cele mai importante lucruri. De asta, deşi mulţi mi-au spus că sunt cu prea mult bun simţ pentru politica românească, eu continui să cred că este de datoria mea să rămân acelaşi om şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru binele semenilor mei.

Astăzi sunt fericit să fiu alături de familie şi de prieteni. De Alex, fiul meu de 20 de ani – nici nu ştiu când a trecut timpul -, care este student în anul II la o facultate prestigioasă de business, de Ana – care peste câteva săptămâni va deveni majoră, o fiică minunată şi un om bun, de Mihaela, care face lucruri extraordinare cu Crucea Roşie şi cu Fundaţia Renaşterea, de prietenii adevăraţi. Copiii mei sunt o continuă motivaţie pentru mine. Atunci când văd că educaţia pe care am încercat să le-o dăm îşă arată roadele, îmi dă încredere pentru viitor.

De asta, cred în continuare în oameni şi în puterea lor de a fi mai buni. Cred în destinul nostru ca ţară şi încerc să contribui cât de mult pot la dezvoltarea ei. Mă doare să văd acest imens potenţial neexploatat la adevărata sa valoare. Dar ştiu că nu pot sta pe margine să mă plâng şi, ori de câte ori va fi nevoie de mine, voi pune un umăr la reconstruirea credibilităţii României. Şi fac asta atât prin activitatea politică, cât şi alte proiecte precum prin Institutul Aspen România, Comitetul Naţional pentru Dezvoltare, Institutul pentru Progres Social şi Mişcarea România Noastră. Consider că este de datoria mea să fiu un bun cetăţean, să fac bine, să mişc lucrurile în direcţia corectă.”


×