x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Precizările IPJ Constanța, în urma unui val de violențe pe litoral

Precizările IPJ Constanța, în urma unui val de violențe pe litoral

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   06:20
Precizările IPJ Constanța, în urma unui val de violențe pe litoral

În ultimele zile, litoralul românesc a fost în centrul atenției din cauza unor incidente violente. Ca răspuns, Poliția Constanța a ieșit public cu o serie de clarificări și măsuri adoptate pentru asigurarea siguranței turiștilor.

Ca urmare a informațiilor apărute privind un val de violențe ce ar fi avut loc pe litoral, Poliția Constanța precizează că, în ultimele șapte zile, aproximativ 3.400 de polițiști au desfășurat peste 350 de acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județul Constanța.

Au fost constatate 357 de infracțiuni, pentru care au fost întocmite tot atâtea dosare penale, și au fost luate 17 măsuri preventive.

Majoritatea infracțiunilor săvârșite cu violență au avut loc pe fondul unui conflict spontan sau al consumului de băuturi alcoolice, în condițiile afluxului mare de turiști pe litoralul Mării Negre.

Astfel, la data de 23 iunie a.c., polițiștii Poliției Orașului Eforie au fost sesizați că mai multe persoane s-au bătut pe faleză. În scurt timp, toate persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate și conduse la sediul Poliției. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Persoanele vătămate nu au depus plângere.

La aceeași dată, o femeie ar fi fost amenințată, în urma unui conflict spontan în trafic, pe D.N. 39, de un alt șofer, care ar fi fugit apoi. În doar câteva ore, acesta a fost identificat ca fiind un bărbat din Ploiești, județul Prahova. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru amenințare.

La data de 27 iunie a.c. în jurul orei 3.05, polițiști din Poliția Municipală Constanța au fost sesizați că pe strada Ștefăniță Vodă ar fi avut loc o agresiune fizică, între două persoane, pe fondul unui conflict spontan. Polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat un bărbat, de 20 de ani, cel de-al doilea părăsind locul faptei. La scurt timp, a fost identificat și acesta de către polițiști. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violențe.

La data de 27 iunie a.c., polițiști au fost sesizați că, în incinta unei universități din orașul Constanța, ar fi avut loc un incident între un cadru didactic și un student care, nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. În mai puțin de două ore, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat și depistat de polițiști. În aceeași zi, a fost reținut de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru tentativă la infracțiunea de omor. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Menționăm că efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să-și îndeplininească principala misiune, aceea de a asigura siguranța cetățenilor. Dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost suplimentate, înclusiv cu polițiști delegați de la alte inspectorate de poliție județene, și adaptate în funcție de evoluția situației operative, fiind pregătite să intervină și să asigure măsuri legale în orice situație. De asemenea, reamintim faptul că, peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, suplimentar față de dispozitivele curente, pe litoralul românesc, pentru un sezon estival în siguranță”, arată Poliția Constanța.

Din dispoziția conducerii MAI, începând din acest sfârșit de săptămână, în stațiunile de la malul Mării Negre vor fi detașate efective din toată țara, care vor acționa până la începutul lunii septembrie, pentru eficientizarea misiunilor și creșterea gradului de siguranță, gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale într-un timp cât mai scurt: „Cei peste 630 de polițiști și 450 de pompieri, împărțiți în două serii, sunt pregătiți să intervină în orice situație în care este perturbată ordinea și liniștea publică sau există un pericol pentru cetățeni”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: litoral ipj constanta