x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Olimpia Melinte

Omul zilei - Olimpia Melinte

de Sebastian S. Eduard    |    09 Ian 2014   •   00:03
Omul zilei - Olimpia Melinte
Sursa foto: Adi Bulboacă
Actriţă
Actriţa Olimpia Melinte a fost nominalizată la prestigioasele Premii Goya, echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria “Revelaţia Anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul “Canibal” regizat de Manuel Martín Cuenca.
Pelicula lui Manuel Martín Cuenca a fost nominalizată de către Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania la 8 categorii, printre care: “cel mai bun film”, “cea mai bună regie”.
Alături de Olimpia Melinte, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina. Nominalizarea actriţei române Olimpia Melinte în cadrul premiilor industriei de film spaniole a fost aşteptată de către presa internaţională, care a considerat că Olimpia Melinte este descoperirea cea mai importantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting.
“M-a bucurat foarte mult vestea nominalizării, cu atât mai mult cu cât ştiu cât de greu este să vii din altă ţară şi să fii acceptat într-o industrie de film străină, atât de puternică cum este cea spaniolă. Am iubit cele două roluri şi am lucrat foarte bine cu echipa spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.
Pentru performanţa sa, Jurnalul Naţional o declară pe Olimpia Melinte “Omul Zilei” şi îi ţine pumnii la Gala de Decernare a Premiilor Goya, care se va desfăşura la 9 februarie, la Madrid.

×
Subiecte în articol: Olimpia Melinte