x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Sorin Ducaru

Omul zilei - Sorin Ducaru

de Dan Constantin    |    27 Sep 2013   •   00:20
Omul zilei -  Sorin Ducaru
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/JURNALUL NATIONAL

Diplomat din generaţia post-revoluţionară, Sorin Ducaru şi-a început munca într-o nouă responsabilitate: şef al Diviziei pentru riscuri de securitate emergente din cadrul Alianţei Nord Atlantice. Acest post echivalează cu  funcţia de secretar general adjunct al NATO. Sorin Ducaru devine unul dintre primii nouă decidenţi din structura civilă a Alianţei.
El este acum, totodată, românul cu poziţia cea mai înaltă într-o organizaţie internaţională politico-militară. Pentru tânărul student la Politehnică, din Bucureşti,  care era în anii ’80 captivat şi de ziaristică, traseul profesional a fost un drum mereu ascendent. Intrat în diplomaţie sub zodia înnoitoare a profesionalismului, trasată în Ministerul de Externe de Adrian Năstase şi acumulând fără reticenţe din conceptele lui Titulescu, Sorin Ducaru s-a dovedit capabil să-şi asume răspunderi tot mai înalte şi misiuni tot mai complicate. A servit interesele ţării în ambasade şi misiuni ale României la Washington, New York, Bruxelles, rezultatele recomandându-l pentru înalta funcţie pe care a preluat-o acum în cadrul NATO.
Urându-i succes deplin în noua responsabilitate de secretar general adjunct al NATO, Jurnalul Naţional îl declară pe Sorin Ducaru “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Sorin Ducaru