x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O operă de artă semnată de pictorul Georg Baselitz, ruptă în bucăți după ce a fost furată

O operă de artă semnată de pictorul Georg Baselitz, ruptă în bucăți după ce a fost furată

10 Apr 2018   •   18:25
O operă de artă semnată de pictorul Georg Baselitz, ruptă în bucăți după ce a fost furată

Un bărbat a recunoscut într-un tribunal din Germania, în timpul unor audieri care au avut loc marţi, că a distrus o operă de artă estimată la câteva zeci de mii de euro, ce a fost furată dintr-un depozit folosit de pictorul german Georg Baselitz, informează DPA. 

''Am distrus-o şi am aruncat bucăţile în mai multe pubele'', a declarat bărbatul în vârstă de 26 de ani în cadrul audierilor desfăşurate într-un tribunal din Munchen. 

Suspectul şi tatăl lui sunt acuzaţi de deţinere de bunuri furate, iar un alt bărbat este acuzat de furt dintr-un depozit folosit de Georg Baselitz. 

Pictura pe hârtie, intitulată ''Akt Elk'', are o valoare estimată la 45.000 de euro şi a fost furată împreună cu alte circa 15 opere de artă care se aflau într-un depozit din Aschheim, în apropiere de Munchen. 

Potrivit acuzării, valoarea totală a operelor de artă furate, semnate de Georg Baselitz dar şi de alţi artişti, este estimată la 2,5 milioane de euro. 

Furtul a descoperit după ce un comerciant de artă căruia i s-a oferit spre vânzare o pictură semnată de Georg Baselitz a devenit bănuitor şi l-a contactat pe pictor. Georg Baselitz a verificat depozitul în care îşi ţinea lucrările şi a confirmat că unele dintre acestea lipseau.

AGERPRES

×