x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Și vine vremea îndurării / John Grisham

Și vine vremea îndurării / John Grisham

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Ian 2022   •   18:38
Și vine vremea îndurării / John Grisham

Un roman plin de satisfacții, de inteligență, dramă și – mai ales – de empatie, cu personaje pe care mulți cititori le cunosc și le prețuiesc. Jake Brigance se trezește implicat într-un proces complicat atunci când curtea îl numește avocat pentru Drew Gamble, un băiat timid de șaisprezece ani acuzat de uciderea unui deputat local.

Mulți locuitori din Clanton doresc un proces rapid și pedeapsa cu moartea, dar Brigance sapă și descoperă că povestea este mai mult decât pare. Angajamentul acerb al lui Jake de a-l salva pe Drew de la camera de gazare pune cariera, securitatea sa financiară și siguranța familiei sale pe o linie riscantă.

„Grisham s-a întors în locul cel mai aproape de inima lui... Acțiunea este captivantă... este izbitor cât suspans are povestea... cât de mult suntem cuprinși de micile detalii.“

Sarah Lyall, The New York Times

 

„Imposibil să o lași din mână... complexă și surprinzătoare.“

Booklist

 

JOHN GRISHAM este autorul a 34 de romane, o lucrare de nonficțiune și șapte romane pentru tineri. Publishers Weekly l-a declarat „romancierul anilor ’90 cu cele mai remarcabile vânzări“. Dosarul Pelican (1992) s-a vândut doar în SUA în circa 11 milioane de exemplare. Cărțile sale au fost traduse în 40 de limbi, iar nouă dintre ele au fost ecranizate. Într-un interviu, Grisham a afirmat că de obicei are nevoie de doar şase luni pentru a scrie o carte și că autorul său preferat este John le Carré.

×