x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ştiu ce ai citit vara asta!

Ştiu ce ai citit vara asta!

de Sebastian S. Eduard    |    23 Sep 2014   •   14:20
Ştiu ce ai citit vara asta!

Românii au fost conservatori cu privire la cărţile pe care le-au cumpărat şi citit în luna august, conform ultimelor date furnizate de elefant.ro. Astfel, autoarea Chris Simion cu povestirea “Ce ne spunem când nu ne vorbim” este în continuare în topul preferinţelor românilor, cu cele mai multe cărţi vândute în luna august. Încă de la începutul anului, Chris Simion a captat atenţia cititorilor cu povestea de viaţă şi cu atitudinile pe care le adoptă personajul principal, foarte asemănătoare cu întâmplările din viaţa reală.

Următoarele poziţii ale topului autorilor români sunt ocupate tot de nume cunoscute precum Irina Binder sau Andreea Esca.

Când vine vorba de cărţi în format digital, în luna august românii au ales scrierile autoarei britanice E.L. James. Mai exact, trilogia “Cincizeci de umbre ale lui Grey” a ocupat primele trei locuri ale topului. În cadrul aceluiaşi clasament, se mai află scrierile “Cel care mă aşteaptă” a lui Parinoush Saniee şi “Splendida cetate a celor o mie de sori”, scrisă de Khaled Hosseini.

O altă carte citită de români cu mare plăcere este “Hoţul de cărţi” a autorului Markus Zusak. De la începutul anului, dar şi în luna august, acest volum păstrează un loc fruntaş în topul vânzărilor de carte scrisă de un autor străin, în România.


×