x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură DRAMA personală a actriţei Aimee Iacobescu: "N-am nici bani de pâine, mor de foame! UNITER m-a jignit"

DRAMA personală a actriţei Aimee Iacobescu: "N-am nici bani de pâine, mor de foame! UNITER m-a jignit"

26 Noi 2015   •   12:50
DRAMA personală a actriţei Aimee Iacobescu: "N-am nici bani de pâine, mor de foame! UNITER m-a jignit"
Sursa foto: ziarulring.ro

Celebra actriţă Aimee Iacobescu, în vârstă de 69 de ani, trăieşte drama vieţii sale. Toată pensia ei se duce pe medicamente vitale, iar în portofel mai rămâne doar cu 40 de lei pentru facturi şi mâncare.

După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a ajuns să-şi vândă obiectele de valoare din casă, pentru a suprevieţui, scrie, în exclusivitate, ziarulring.ro.

Îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), considerând că e îndreptăţită să o primească. În acest sens, în urmă cu doi ani, a depus o cerere, dar răspunsul a fost unu rece şi cinic: "Să mai aibă răbdare... câţiva ani!".

Citeşte şi Ion Caramitru îi răspunde actriţei Aimee Iacobescu! Preşedintele UNITER explică cum se dau indemnizaţiile de merit

„Îndeplinesc toate condiţiile de acordare. Am în palmares zeci de premii naţionale şi internaţionale, am recomandări serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de la alte personalităţi marcante, deţin «Meritul cultural» în grad de comandor. L-am sunat pe preşedintele UNITER, Ion Caramitru, şi mi-a spus că până mi se va acorda această indemnizaţie mai durează ani şi că înaintea mea sunt alţii cu mai multe merite... Mi s-a părut jignitor. Aşa că, până atunci, n-am decât să mor de foame. Şi singura speranţă era la UNITER. Acum nu mai am nicio ieşire”, declară Aimee Iacobescu, cu lacrimi în ochi, pentru Ziarul Ring.


×
Subiecte în articol: Aimee Iacobescu TNB uniter ion caramitru drama