x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ion Caramitru îi răspunde actriţei Aimee Iacobescu! Preşedintele UNITER explică cum se dau indemnizaţiile de merit

Ion Caramitru îi răspunde actriţei Aimee Iacobescu! Preşedintele UNITER explică cum se dau indemnizaţiile de merit

27 Noi 2015   •   16:21
Ion Caramitru îi răspunde actriţei Aimee Iacobescu! Preşedintele UNITER explică cum se dau indemnizaţiile de merit
Sursa foto: Ion Caramitru / Foto: wowbiz.ro

Preşedintele UNITER (Uniunea Teatrală din România), Ion Caramitru, a oferit un drept la replică, în urma acuzaţiilor actriţei Aimee Iacobescu.

Ziarul Ring
a dezvăluit, recent, în exclusivitate, că celebra actriţă Aimee Iacobescu, în vârstă de 69 de ani, trăieşte drama vieţii sale. Toată pensia ei se duce pe medicamente vitale, iar în portofel mai rămâne doar cu 40 de lei pentru facturi şi mâncare.

Actriţa îşi pusese speranţa într-o indemnizaţie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrală din România), considerând că e îndreptăţită să o primească. În acest sens, în urmă cu doi ani, a depus o cerere, dar răspunsul a fost unu rece şi cinic: "Să mai aibă răbdare... câţiva ani!"

Citeşte şi DRAMA personală a actriţei Aimee Iacobescu: "N-am nici bani de pâine, mor de foame! UNITER m-a jignit"

"Indemnizatia de merit se acorda prin decesul cuiva. Doamna Iacobescu nu poate primi indemnizatia fiindca sunt ocupate 100%. Nu exista o acordare fara numar. Pe listele de asteptare, sunt zeci de colegi de-ai nostri din toatatara. La ora actuala, indemnizatia este de 2.700 de RON. LA veniturile noastre de artisti mai intervin si drepturile de autor. Am inteles ca doamna Aimee Iacobescu a facut foarte multe filme, deci ar trebui sa primeasca ceva fonduri si de la CREDIDAM. Situatia nu este atat de dramatica precum se prezinta. Eu nu stiu daca dansa da 2000 de lei pe medicamente, sunt medicamente compensate sunt si altele... Putem declara orice, asa, din varful buzelor. La uniune, exista o sectie de asistenta sociala, care se numeste Casa Artistului, aici cei care sunt in disperare de cauza cu sanatatea si cu veniturile vin si cer sprijinul Uniunii. Ii ajutam cu bani, alimente, locuinte, haine", a răspuns Ion Caramitru, presedinte UNITER, pentru wowbiz.ro.

"Primim fondurile de la CREDIDAM foarte rar", a fost replica actriţei Aimee Iacobescu.

×
Subiecte în articol: ion caramitru uniter indemnizatii