x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Monstrul sacru al cinematografiei, OMAR SHARIF, este grav BOLNAV

Monstrul sacru al cinematografiei, OMAR SHARIF, este grav BOLNAV

24 Mai 2015   •   13:37
Monstrul sacru al cinematografiei, OMAR SHARIF, este grav BOLNAV
Sursa foto:

Omar Sharif, simbolul cinematografiei egiptene, este grav bolnav, a declarat fiul acestuia într-un interviu acordat unei publicații spaniole citate de Thelegraph.

Tarek El Sharif a povestit jurnaliștilor de la El Mundo că tatăl său, care a atins prima oară culmile gloriei în filmul din 1962 LAURENCE OF ARABIA, suferă de Alzheimer  de trei ani.

”Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala. Este clar că starea lui nu se va îmbunătăți, ci dimpotrivă, se va înrăutăți” a declarat Tarek.

Actorul, în vârstă de 82 de ani și un renumit jucător de BRIDGE, știe cine este, dar când admiratorii îl salută, nu înțelege de ce.

”Știe cine este dar nu și de ce oamenii îl felicită și salută. Dacă un fan îl salută și se apropie de el, tatăl meu crede că e vreo cunoștință al cărei nume l-a uitat, ” a mai spus fiul actorului.

”Încă știe că este un actor faimos. Pierderea memoriei a afectat o mulțime de aspecte și detalii precum, când a post într-un anumit loc sau ce rol a jucat într-un anumie film.”

Tarek a mai povestit că tatăl său nu este conștient de boala de care suferă și refuză să facă exercițiile fizice care ar încetini evoluția bolii.
”Sunt momentte ale zilei în care se simte mai bine și momente în care este derutat”, a conchis Tarek El Shariff.

Din palmaresul actorului putem menționa rolul principal din filmul Doctor Jivago, (1965), The 13th Warrior (1999), "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran" (2003).

Pentru rolul secundar din Lawrance of Arabia a primul Glob de aur și o nominalizare la premiile Oscar iar pentru rolul principal din Doctor Jivago a primit al doilea Glog.

A jucat alături de Anthony Quinn, Catherine Deneuvem Jaean-Paul Belmondo, Barbara Streisand și mulți alții.

Omar Sharif se numără printre cei mai buni jucători de Bridge din lume. A scris o carte de bridge și de asemenea face comentarii despre acest joc pentru mai multe ziare printre care, Le Figaro.

×
Subiecte în articol: omar shariff omar shariff alzheimer