x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film (P) ACEASTA NU ESTE O OFERTA EDUCATIONALA!

(P) ACEASTA NU ESTE O OFERTA EDUCATIONALA!

19 Iul 2016   •   16:49
(P) ACEASTA NU ESTE O OFERTA EDUCATIONALA!

E vremea in care toate scolile care urmeaza firesc dupa absolvirea liceului, isi prezinta, cat mai frumos si mai atragator cu putinta, OFERTA EDUCATIONALA. Mai toate universitatile (mai ales), isi prezinta fata frumoasa, atractiva, stralucitoare. Si nu e nimic rau in asta. Inca mai e ceva timp pana cand vom fi o tara in care populatia adulta se va imparti in doua mari categorii: cei fara Bacalaureat si cei cu studii superioare. Nici asta nu e neaparat un lucru rau. Cu conditia sa existe si niste locuri unde oamenii, cu sau fara Bacalaureat, sa invete si o meserie, sa stapaneasca o profesie. Clara, definita si de care societatea sa aiba nevoie.

A nu se intelege gresit. Nu sustinem in nici un fel ca examenul de Bacalaureat n-ar fi necesar. Dimpotriva. Pentru orice absolvent de liceu, este proba directa, imediata, a maturitatii. Si nu doar a celei intelectuale.

Dar poate ca n-ar fi tocmai o idee rea ca cineva sa mai si munceasca, sa puna mana si mintea adica, nu de alta, dar exista riscul unei densitati tot mai greu de sustinut de sefi pe metrul patrat!

Si aici ne situam noi. Tot cu o oferta. Dar este, mai degraba, una profesionala. Una in care, inainte de toate, se invata o meserie. Si ne place sa credem ca profesiile pentru care se pregatesc cei care urmeaza cursurile noastre sunt unele de elita. Nu subestimam si nu privim ”de sus” pe nimeni. Dar, daca exista profesii in care dedicatia si efortul sustinut sunt suficiente, in cazul celor care se invata in scoala noastra mai apare necesitatea unui ingredient: talentul. Iar talentul, nu se invata nicaieri. Este, sau nu. Iar elevii nostri demonstreaza in fiecare zi ca, in cazul lor, este!

Acesta este locul unde ii invitam pe toti cei care isi doresc sa se instruiasca intr-o profesie speciala. Pentru ca specializarile din domeniul media sunt unele cu adevarat deosebite.

Suntem la a treia promotie de absolventi. In 2014, la prima promotie, ne-am mandrit cu primii absolventi cu specializarea ”operator de sunet” din tara! Azi, in 2016, pe langa absolventii cu specializarile ”cameraman-fotoreporter”, ”editor de imagine film-tv”, ”operator de sunet”, avem si primii absolventi cu specializarea ”asistent regizor artistic”. Tot primii din tara!

Iar dovada ca ceea ce facem in scoala se ridica la nivelul cerut de lumea media este una foarte simplu de demostrat: din cele trei promotii de pana acum, un procent de 76% dintre absolvent au deja un job in domeniul pentru care s-au pregatit.

Este, credem noi, un argument foarte solid. Nu o ”oferta educationala”.

×