x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber “Războaiele mondiale”: trei decenii de război, pe History

“Războaiele mondiale”: trei decenii de război, pe History

de Sebastian S. Eduard    |    10 Sep 2014   •   17:13
 “Războaiele mondiale”: trei decenii de război, pe History

Începând din 14 septembrie, History va difuza un nou serial care poartă telespectatorii într-o incursiune în cel mai sângeros secol din istorie. “Războaiele mondiale” va fi difuzat în fiecare duminică, de la ora 22:00.

“Războaiele mondiale” prezintă trei decenii de război, prin ochii unor oameni care s-au format în tranşee şi au ajuns apoi să conducă o lume aflată în pragul dezastrului. O parte dintre aceste persoane au devenit eroi, însă altele s-au transformat în cele mai infame şi crude personaje din istorie.

Între cele două mari conflicte din istoria omenirii, Primul Război Mondial şi Al Doilea Război Mondial, au fost doar 20 de ani. Cu toate acestea, mulţi istorici consideră că nu au fost două războaie separate, ci o singură confruntare sângeroasă care a cuprins întâi Europa şi s-a răspândit apoi pe întregul glob. Argumentele lor sunt fundamentate pe faptul că figuri reprezentative au participat la ambele războaie, adesea pe aceleaşi teritorii: mai întâi în tranşeele noroioase de la Ypres şi de lângă Somme şi apoi, după ani de zile, în Ardeni sau Normandia. Înainte de a deveni faimoşi, oameni precum Adolf Hitler, Winston Churchill, Charles De Gaulle, George S. Patton, Stalin sau Mussolini au fost soldaţi de rând, care au pornit către faimă ca tineri soldaţi, luptând pentru vieţile lor în Primul Război Mondial.

Narat de Jeremy Renner, care a fost de două ori nominalizat la Oscar (cu “The Hurt Locker”, “The Town”), acest serial cuprinde scene dramatice, efecte vizuale uluitoare şi interviuri cu lideri contemporani şi cu istorici cunoscuţi, din întreaga lume.

×