x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica CANNES 2018: Un documentar despre Whitney Houston vorbeşte despre traumele intime ale cântăreţei

CANNES 2018: Un documentar despre Whitney Houston vorbeşte despre traumele intime ale cântăreţei

17 Mai 2018   •   17:14
CANNES 2018: Un documentar despre Whitney Houston vorbeşte despre traumele intime ale cântăreţei

Un documentar emoţionant, prezentat joi în afara competiţiei la Cannes, revine asupra destinului tragic al legendei pop Whitney Houston, cu mărturii care dezvăluie, printre altele, că ea ar fi fost agresată în copilăria ei de verişoara sa, cântăreaţa soul Dee Dee Warwick, relatează AFP. 

"În centrul filmului (...) este o poveste de familie. Este o poveste despre cum educaţia şi familia voastră afectează ceea ce sunteţi", a explicat pentru AFP regizorul britanic Kevin Macdonald, care urmăreşte în "Whitney" destinul cântăreţei americane cu o voce marcantă. Aceasta artistă cu o carieră strălucitoare, umbrită de problemele cu drogurile acoperite din abundenţă de presa tabloidă, a fost găsită moartă în februarie 2012, la vârsta de 48 de ani, în baia unui hotel din Los Angeles. 

Un documentar autorizat de familia sa, filmul este alimentat din arhive de multe ori inedite, în special filme şi fotografii de familie, precum şi mărturii ale apropiaţilor săi - fraţii, mama şi fostul soţ Bobby Brown - colaboratori şi apropiaţi ai familiei. 

Încercând să caute în copilăria sa explicaţii privind demonii cântăreţei, documentarul prezintă în special trei mărturii ale unor apropiaţi care afirmă că Whitney ar fi fost agresată sexual de verişoara sa, cântăreaţa Dee Dee Warwick, decedată în 2008, sora cântăreţei Dionne Warwick şi nepoata mamei lui Whitney, Cissy Houston, ea însăşi cântăreaţă. 

Acest secret de familie este abordat de fratele ei vitreg Gary Garland-Houston - care spune că a fost, la fel ca şi Whitney, agresat sexual - cumnata sa Pat Houston şi de asistenta sa personală Mary Jones. 

"Foarte mult timp, privind-o pe ecran, îmi spuneam că 'există ceva la această femeie care pare să reflecte o suferinţă psihologică'. Ea are aerul că nu îşi iubeşte corpul într-un anumit mod", a subliniat Kevin Macdonald, laureat al unui premiu Oscar în 2000 pentru cel mai bun documentar cu filmul "One Day in September", despre luarea de ostatici de la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. 

"Mereu m-am întrebat: 'Ce este asta? De unde vine acest lucru?' Am început să mă întreb dacă a fost abuzată sexual sau ceva de genul ăsta. Apoi, cineva mi-a spus că a vorbit cu Whitney şi că i-a spus că asta s-a întâmplat şi că asta se află la originea tristeţii ei. Şi, în cele din urmă, fratele ei mi-a vorbit despre asta, apoi cumnata ei, apoi asistenta ei", a relatat regizorul.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Whitney Houston documentar