x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dream Theater. Cel mai faimos grup prog metal din lume cântă la Bucureşti pe 28 iulie, la Romexpo

Dream Theater. Cel mai faimos grup prog metal din lume cântă la Bucureşti pe 28 iulie, la Romexpo

de Alex Revenco    |    10 Mar 2014   •   19:03
Dream Theater. Cel mai faimos grup prog metal din lume cântă la Bucureşti pe 28 iulie, la Romexpo

Concertul, botezat “An evening with Dream Theater” şi inclus în “Along for the Ride Tour 2014”, va fi o trecere în revistă a marilor hituri dar şi câteva piese noi de pe noul album, (“Dream Theater”) apărut în septembrie trecut. Organizat de Phoenix Entertainment, concertul Dream Theater de la Bucureşti va dura în jur de trei ore (sau mai mult) şi va avea o producţie grandioasă, cu un spectaculos joc de lumini şi incredibile proiecţii video. Seria de concerte a început în acest an, în Europa, martie şi aprilie urmează Canada, SUA şi Mexic, după care muzicienii americani revin în Europa.

John Petrucci- chitară, John Myung- bass, James LaBrie- solist vocal,  Jordan Rudess-  keyboards, sintetizatoare şi Mike Mangini- tobe alcătuiesc unul dintre cele mai mari grupuri de turneu din lume. Numai în anii 2011 şi 2012 Dream Theater a susţinut, în 14 luni, 110 concerte în 34 de ţări, promovând cel de-al unsprezecelea album de studio “A Dramatic Turn Of Events” (2011). Anul trecut, Dream Theater a lansat albumul cu acelaşi nume, înregistrat la Cove City Sound Studios din Glen Cove, New York, cu John Petrucci – producator şi celebrul Richard Chycki (care a lucrat şi cu Aerosmith sau Rush)- inginer de sunet şi mixaj.

PRIMUL DISC CU MANGINI
Având parte de excelente recenzii de la cronicarii de specialitate, noul disc reprezintă şi un strălucit nou capitol în existenţa grupului: este primul compus şi înregistrat cu toboşarul Mike Mangini (venit în 2010, în locul lui Mike Portnoy), integrat de la început în procesul de creaţie. Site-ul de specialitate Loudwire i-a dat albumului 4,5 stele (din cinci) spunând: “Excepţional, un album care te trimite într-o altă dimensiune muzicală, un tărâm cosmic rezervat celor mai buni”. UltimateGuitar.com a scris: “Muzical vorbind, discul este perfect (ca întotdeauna), compoziţiile sunt geniale, mixajul foarte bun”. În prima săptămână de la apariţie, “Dream Theater” a fost pe locul 7 în topul Bilboard 200 (a doua cea mai bună poziţionare din istoria formaţiei) iar în clasamentele rock din SUA şi Marea Britanie – locul 1. Pe 28 iulie, accesul publicului la eveniment se va permite de la ora 18.30, iar show-ul va începe la ora 20.00. Din respect pentru public si pentru ca fanii sa experimenteze în cele mai bune condiţii show-ul Dream Theater, organizatorii pun în vânzare un număr limitat de bilete. Astfel, la categoria VIP sunt disponibile doar 300 de bilete cu loc, la preţul de 460 de lei; categoria Golden Circle dispune de 2000 de bilete, la preţul de 220 de lei; iar la categoria Normal Circle vor fi puse în vânzare 8000 de bilete la preţul de 140 de lei. Biletele se pun în vânzare marţi, 11 martie, în reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.

POSIBIL PLAYLIST LA BUCUREŞTI
Act I- The Enemy Inside, The Shattered Fortress, On the Backs of Angels, The Looking Glass, Trial of Tears, Enigma Machine (cu solo tobe Mike Mangini), Along for the Ride,
Breaking All Illusions;
Act II- The Mirror, Lie, Lifting Shadows Off a Dream, Scarred,
Space-Dye Vest, Illumination Theory;
La bis- Overture 1928, Strange Déjà Vu, The Dance of Eternity, Finally Free

Sunt 18 piese de aproximativ 10 minute fiecare= 180 de minute / 3 ore



×