x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Ateneu, Pro Arte şi Haydn

La Ateneu, Pro Arte şi Haydn

de Maria Sârbu    |    08 Apr 2013   •   19:44
La Ateneu, Pro Arte şi Haydn
Sursa foto: Adrian Cristoiu

Filarmonica “George Enescu” promite publicului un impresionant concert pe care îl va susţine trioul Pro Arte miercuri, 10 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Cei trei instrumentişti ai ansamblului – violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Nicolae Licareţ – au ales să interpreteze lucrările: Trio nr. 8, op. posth. şi Trio nr. 9, op. Posth. de Beethoven, Sonatensatz de Schubert, Trio în do major de Michael Haydn şi Trio în La major, Hob. XV: 18. de  Joseph Haydn.

Pro Arte este cunoscut nu numai melomanilor din România, dar şi multor iubitori de muzică de cameră din diverse ţări ale lumii, căci în istoria sa (a fost fondat în 1978) a încântat publicul cu un repertoriu “abordat exemplar”. După un concert din toamna anului trecut în Germania, în revista Ottobeuren a apărut o cronică despre muzicienii români şi interpretarea lucrării amintite a lui Joseph Haydn, în care se menţiona “un Haydn magistral, prezentat cu superbă lejeritate”.

Autorul spunea că exuberanţei colorate a viorii Andei Petrovici i-a răspuns minunat de blând şi dinamic violoncelul lui Marin Cazacu şi la acestea adăugându-se pianul lui Nicolae Licareţ, arcuit şi elastic. Aşa cântă cei trei: perfect, precum spun criticii.

×