x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pasărea Rock s-a născut la ICR

Pasărea Rock s-a născut la ICR

de Alex Revenco    |    11 Feb 2014   •   17:43
Pasărea Rock  s-a născut la ICR
Sursa foto: Mircea Oculeanu
Cu acest prilej supergrupul a prezentat în premieră noua piesă “Praznic năpraznic”
Pe acordurile cântecului “Pasărea Roc..k And Roll” (de pe dublul album “Cantafabule”- 1975) în sala de festivităţi a Institutului Cultural Român şi-au făcut apariţia Mircea Baniciu, Ioji Kappl, Ovidiu Lipan, Teo Boar, Vlady Cnejevici, Marius Baţu, în aplauzele celor prezenţi.

În cuvântul de introducere, Preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a spus că se simte onorat alături de muzicienii care i-au marcat copilăria şi adolescenţa şi regretă că Nicu Covaci nu se află şi el în sală, alături de ceilalţi. Apoi, Vali Rudolf, managerul formaţiei, l-a prezentat pe Cristi Gram, cel mai nou component Pasărea Rock, care nu mai face parte din Phoenix “în urma unei discuţii cu Nicu Covaci”.
În continuare a luat cuvântul Mircea Baniciu care a spus că nou formatul grup nu reprezintă deloc 'o provocare' ci doar dorinţa de a cânta împreună cu vechi prieteni: “Am făcut parte dintr-o trupă care a zguduit România. Am făcut-o la 20 de ani, când eram nişte copii. Între timp, fiecare a avut drumul lui, dar din când în când ne-am reîntâlnit pe scenă. A fost întotdeauna o plăcere şi o explozie de bucurie. Şi dacă tot ce am creat împreună a avut un asemenea ecou peste timp, merită să mai încercăm o dată. Să lăsăm ceva în urmă, peste ani.”
Tot Baniciu a anunţat că pe 19 februarie se va pronunţa sentinţa în procesul prin care Nicu Covaci interzice foştilor colegi să-i cânte piesele.
Ioji Kappl a anunţat că sunt gata două noi piese, una dintre ele fiind “Praznic năpraznic”, el fiind cel care a compus muzica şi Florin Dumitrescu- versurile. S-a arătat încântat de colaborarea cu Florin “pe care l-am cunoscut pe net şi am colaborat foarte bine: i-am trimis muzica şi el a compus versurile ce s-au potrivit perfect, din prima”.
Apoi Ioji a precizat că “e bucuros să cânte în această formulă”, primele <încercări> datând încă din 2008 când a început “proiectul cu Mircea Baniciu, căruia i s-a alăturat ulterior şi Ovidiu Lipan”. Despre proiectul simfonic cu opera rock “Meşterul Manole” (prezentată în premieră, la Timişoara), Kappl a promis că va ajunge şi la Bucureşti. Ţăndărică a mărturisit: “din toate urcuşurile şi coborâşurile am reuşit să mă cunosc mai bine, fiind eu însumi de fiecare dată. Doresc şi acestui grup să fie el însuşi cu firescul său, restul lăsându-l pe Dumnezeu să lucreze pentru noi.”
Pentru concertul Pasărea Rock din 25 martie, biletele sunt 60, 90, 130, 165 şi 195 lei, disponibile în reţeaua vreaubilet.ro.


×
Subiecte în articol: Pasarea Rock