x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Prinţesa fado, Ana Moura cântă la Sala Palatului !

Prinţesa fado, Ana Moura cântă la Sala Palatului !

de Alex Revenco    |    26 Sep 2013   •   16:57
Prinţesa fado, Ana Moura cântă la Sala Palatului !

Ana Moura, cea mai strălucită reprezentantă din 'noul val' al fado-ului portughez vine pentru prima oară în România, pe 3 octombrie având programat un concert extraordinar la Sala Palatului. Spectacolul, organizat de Amprenta Advertising va fi repetat pe 5 octombrie- la Timişoara, Teatrul Naţional şi pe 7 octombrie la Cluj, Opera Română.

Moura, cea mai tânără interpretă de fado care a fost vreodată nominalizată pentru Edison Awards, s-a născut în oraşul Santarem din Portugalia. La 14 ani, s-a mutat la Carcavelos şi s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-şi termina liceul. Aici ea şi-a format, împreuna cu câţiva colegi, prima formaţie, unde  era solistă şi cânta... rock.
Apoi Ana Moura a fost descoperită de chitaristul Antonio Parreira, care a fost profund impresionat de vocea ei şi a prezentat-o mai multor case de discuri specializate în fado. Dintre acestea, Senhor Vinho a decis s-o lanseze pe Ana Moura în muzica fado iar Jorje Fernando i-a produs primele albume, "Guarda-me a vida na Mao" (2003) şi "Aconteceu" (2004).
Atât reactia publicului cât şi a criticilor de specialitate a fost entuziastă iar Moura a devenit imediat una dintre cele mai căutate artiste, în ţară şi în străinătate.
În 2005, i-a entuziasmat pe cei prezenţi în prestigioasa sală de concerte Carnegie Hall din New York. Vocea ei de excepţie i-a impresionat şi pe mari artişti de talie internaţională. Astfel, în 2007, în concertul de la Lisabona, cei de la Rolling Stones au invitat-o pe scenă şi au cântat împreună piesa “No Expectation”. Drept reconpensă, Maura a inclus în repertoriul ei compoziţia Jagger- Richards “Brown Sugar”, pe care o cântă în manieră personală.
Saxofonistul Tim Ries a înregistrat un album cu piese Rolling Stones interpretate jazzistic, intitulat “Rolling Stones World”. Pe acel disc, Moura cântă “No Expectations” şi “Brown Sugar”. În 2011, a fost remarcată şi de celebrul Prince, care a invitat-o pe scena Super Rock Festival, unde au cântat împreună câteva piese fado. Biletele la Ana Moura sunt 100, 140, 180 şi 210 lei (260 -VIP), disponibile în reţeaua Eventim.












×
Subiecte în articol: Ana Moura