x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Privește cerul” – breakdance pe scena Teatrelli, într-un spectacol unic marca Bogdan Bolohan

„Privește cerul” – breakdance pe scena Teatrelli, într-un spectacol unic marca Bogdan Bolohan

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Iun 2019   •   16:56
„Privește cerul” – breakdance pe scena Teatrelli, într-un spectacol unic marca Bogdan Bolohan

Pe 30 iunie, de la ora 19.00, pe scena Teatrelli, are loc premiera spectacolului „Privește cerul”, un demers inedit care aduce împreună elemente de breakdance, teatru-dans, muzică clasică și proiecții video și poartă semnătura lui Bogdan Bolohan – el însuși un practicant al dansului de stradă, astăzi coregraf al uneia dintre cele mai de succes emisiuni din țară, „Românii au talent!”.

În viteza mediului urban, în agitația vieții de birou din care adesea nu mai reușim să ne desprindem pentru a ne putea bucura de lucrurile simple, spectacolul „Privește cerul” lansează o invitație publicului. Când ceea ce înseamnă rutina zilnică ne sugrumă, iar tehnologia devine indispensabilă, dar în același timp acaparatoare – un artist îndeamnă: Privește cerul”.

Astfel, noua producție semnată Bogdan Bolohan aduce pe scena Teatrelli o combinație de mișcări de breakdance pe un fundal sonor de muzică clasică și videoproiecții. Totul într-un spectacol de teatru-dans cu un suflu proaspăt și un mesaj extrem de actual. În realizarea spectacolului, Bogdan Bolohan s-a lăsat inspirat de mesajul artistului român care – deși își păstrează anonimatul – a reușit să cucerească atât Bucureștiul, cât și Parisul cu îndemnul său simplu, scris sub formă de graffitipe ziduri părăsite, pe pereți de clădiri: Privește cerul... / Regarde le ciel... 

Este cu siguranță un demers care va uimi și va provoca publicul, în egală măsură. Ne bucurăm să avem parte de o nouă experiență în linia unei abordări pe care ne-am propus-o încă de la început: aceea de a aduce la Teatrelli o experiență culturală de tip 360 de grade, completă, în care mai multe tipuri de artă se întrepătrund pentru a oferi spectatorului nu doar diversitate, ci și acel puls occidental al teatrului contemporan unde nu mai există bariere”, a declarat pentru presă Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Din distribuția spectacolului fac parte: Bogdan Bolohan, Cristina Diatcu, Cristian Dragoș Roșu, Laurențiu Ioan Ioanovici, Bogdan Zamfir și Bogdan Pleșa. Light design-ul este semnat de Ștefan Vasilescu.

 

Bogdan Bolohan și-a început cariera chiar ca dansator de breakdance. Astăzi, a devenit coregraful uneia dintre cele mai de succes emisiuni din țară, „Românii au talent!” și reușește să pună împreună într-un spațiu cult breakdance-ul și teatrul și să armonizeze cele două sfere culturale într-un mod unic.

×