x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Road to Kavarna, prima semifinală e pe 24 mai

Road to Kavarna, prima semifinală e pe 24 mai

de Alex Revenco    |    22 Mai 2014   •   17:24
Road to Kavarna, prima semifinală e pe 24 mai

Ediţia din acest an a festivalului organizat de 'vecini' se va desfăşura în perioada 27- 29 iunie, pe Stadionul Kaliakra din Kavarna iar printre artiştii confirmaţi până în prezent se numară Europe, Helloween, Sabaton, Krokus, Gotthard, Pretty Maids, Jon Uli Roth şi Jorn. Cu acest prilej, Asociaţia Culturală BestMusic şi Metalhead au organizat concursul Road to Kavarna, ce va stabili două trupe din România care vor urca pe scena festivalului. În Club Fabrica, sâmbătă, 24 mai are loc prima semifinală, în care vor evolua live trupele Aura, Days Of Confusion şi InBound. Învitaţi special pentru acest eveniment este formaţia  Heresy din Costa Rica, puternic influenţată de soundul 'bay area thrash' şi recunoscută pentru compoziţiile inedite şi energia degajată pe scenă. Înfiinţată în 2011, Heresy (thrash metal) are la activ concerte alături de nume mari, precum Sodom, Whiplash sau Testament. Sâmbătă, trupele din concurs vor urca pe scenă începând cu ora 20.30.  Intrarea este liberă dar cei prezenţi pot dona, la intrare, orice sumă doresc pentru trupele care vor merge la Kavarna.

Urmatoarea semifinala va avea loc pe 31 mai, tot în Club Fabrica iar finala este programată pe 14 iunie. Trupele care vor cânta în a doua semifinală, de pe 31 mai, sunt: Tiarra, Breathelast, Hatemode, Chaos Cult, Era Decay, Masked Toys, UpToEleven, Focuri, C.O.D. Este de menţionat că în semifinale a intrat şi Roadkillsoda dar formaţia a anunţat că nu mai poate merge mai departe “din pricina unor probleme de ordin intern”. În locul ei este C.O.D., cea mai bine plasată trupă necalificată.
Votul publicului va reprezenta 50% din nota finală acordată în cadrul concursurilor live.

Modalitatea de vot a publicului este foarte simplă: fiecare din cei prezenţi la concertele live va primi la intrare o brăţară unică iar după concert, la plecare, aceştia pot să-şi depună brăţara într-unul din bolurile de la intrare, votând astfel una dintre trupe. 

Pentru Kavarna se vor califica primele două trupe, cea situată pe locul 3 va fi considerată trupa de "backup". Aceasta va înlocui în line-up-ul Kavarna Rock oricare din primele două trupe în caz că apar, până pe 27 iunie, probleme neprevăzute cu trupele câştigătoare.

×