x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Yanni: “Este totdeauna surprinzător pentru mine cum spectatorii de pretutindeni reacţionează într-un mod asemănător la muzica mea”

Yanni: “Este totdeauna surprinzător pentru mine cum spectatorii de pretutindeni reacţionează într-un mod asemănător la muzica mea”

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mai 2014   •   18:22
Yanni: “Este totdeauna surprinzător pentru mine cum spectatorii de pretutindeni reacţionează într-un mod asemănător la muzica mea”

Mai sunt doar câteva zile până când Yanni, artistul de talie internaţională, va susţine un concert în România. Noi “l-am prins” cu câteva întrebări, deşi artistul se află în plin turneu…

■ Nu am să te întreb care este reţeta succesului. Te întreb, în schimb, ce înseamnă pentru tine succesul.
■ Pentru mine succesul înseamnă să dobândeşti fericire , să ai grijă de cei pe care îi iubeşti şi să laşi în urma ta ceva care să conteze.

■ Dar fericirea? Când poţi să spui că ai fost ultima oara  “cu adevărat fericit”?
■ Chiar acum mă simt fericit. Sunt cele mai bune momente din viaţa mea. Am călătorit peste tot în lume întâlnindu-mă şi învăţând de la alte culturi sau de la oameni. Acest lucru mă împlineşte ca persoană şi îmi hrăneşte sufletul.

■ Muzica ta are cate ceva din toate. Cum ai caracteriza-o?
■ Pentru mine este doar “Muzică”. Compoziţiile mele sunt influenţate de multe stiluri muzicale. Sunt cântece care ar putea să fie considerate mai mult clasice şi simfonice, sunt unele care au influenţe electro sau rock’n’roll. Am constatat că muzica mea nu poate fi clasificată într-o anume tip de muzică.

■ Ai fani pretutindeni. China, Japonia, Africa…Fanii europeni reacţionează altfel decât cei asiatici, de exemplu?
■ Este totdeauna surprinzător pentru mine cum spectatorii de pretutindeni reacţionează într-un mod asemănător la muzica mea. Cred că muzica instrumentală comunică un mesaj asemanător tuturora, pretutindeni în lume.

■ Ce înseamnă pentru tine acasa?
■ Dacă înţeleg corect întrebarea, pentru mine acasă înseamnă, încă, Grecia. Toată copilăria mea mi-am petrecut-o acolo, iar amintirea clipelor petrecute alături de familie şi prieteni va sta alături de mine pentru totdeauna. De fiecare dată când mă întorc în Grecia ştiu că m-am întors acasă…

■ Ai făcut mai multe concerte în locuri istorice. Taj Mahal, Great Wall, Acropolis. Ai ceva în pregătire în acest sens?
■ Am discutat mai multe proiecte în ultima vreme, însă nici unul nu a fost finalizat. Sunt sigur că atunci când timpul va veni, o să avem din nou un concert într-un loc istoric unic…

■ În superproducţia “Yanni – Live at the Acropolis” ţi-ai riscat banii personali. Nu mulţi artişti fac asta. Ai mai face vreodată o asemenea nebunie?
■ Da. Şi am repetat acest lucru în Oraşul Interzis sau la Taj Mahal. Este o perioadă dificilă pentru industria muzicală şi este greu să găseşti sprijinul financiar pentru a duce la bun sfârşit astfel de proiecte.

■ La ultimul album, “Inspirato”, ai lucrat 4 ani; este cel mai “muncit” album al tau? Ce ne poti spune despre el? (Nr. La “Inspirato” colaborează cu artişti lirici precum Placido Domingo, Renee Fleming, Rolando Villazon, Lauren Jelenchovici)
■ “Inspirato” a fost o provocare pentru mine datorită incredibilelor performanţe vocale implicate şi datorită succesului internaţional al acestor voci. Acest lucru înseamnă că aceste persoane aveau o agendă extrem de încărcată şi a trebuit să înregistrăm ori de câte ori era posibil, în ţările în care cântăreţii se aflau. Acest album a fost înregistrat în Los Angeles, New York, Londra, Berlin, Milano, Roma şi Florida.
Iubesc acest album. Să lucrez alături de toţi aceşti mari artişti mi-a dat inspiraţie şi a fost o mare onoare pentru mine. 

■ Cum a fost colaborarea cu Placido Domingo?
■ O onoare şi o plăcere. Contribuţia lui Placido la acest proiect a fost de o valoare ioncredibila şi albumul nu ar fi fost posibil fără el.

■ Ce transmiţi publicului român care te aşteaptă la Bucureşti?
■ Îmi face o reală plăcere să vin în România. Am fost aici în urmă cu câţiva ani, ca parte a unui tut mondial, şi spectatorii s-au dovedit foarte pasionali. Acesta este un show nou şi am adăugat câteva cântece noi, care au lipsit din concertele noastre în ultimii ani. Îmi place foarte tare acest spectacol şi cred că este cel mai bun show pe care l-am făcut vreodată.

■ Ce urmează după World Tour 2014? Se va încheia în septembrie?
■ Această parte a torneului se termină în 2014, dar deja avem în plan concerte pentru 2015 în Europa, America Latina şi Orientul Mijlociu. Nu văd nici un motiv să închei turneul câţiva ani de acum încolo…



×
Subiecte în articol: yanni concert bucuresti