x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Scriitorul clujean Horia Muntenus cere excluderea din USR a persoanelor care au colaborat cu regimul comunist

Scriitorul clujean Horia Muntenus cere excluderea din USR a persoanelor care au colaborat cu regimul comunist

de Cristinel C. Popa    |    21 Mar 2016   •   09:23
Scriitorul clujean Horia Muntenus cere excluderea din USR a persoanelor care au colaborat cu regimul comunist

Scriitorul clujean Horia Muntenus a tras un semnal de alarma inainte de sedinta Adunarii Generale a Uniunii Scriitorilor programata zilele acestea la Bucuresti. El a cerut ca Uniunea Scriitorilor sa excluda din randurile sale persoanele ce nu fac cinste unei astfel de organizatii.“Nu pot participa la o astfel de adunare, deoarece calitatea mea de membru a fost suspendată in anul 2011 pentru neplata cotizatiei, an in care am luat decizia sa nu mai platesc niciun ban acestei organizatii pana cand USR nu va da publicitatii lista membrilor sai care au fost ofiteri acoperiti ai Securitatii, informatori ai Securitatii sau membri ai nomenclaturii comuniste si pana cand USR nu va lua decizia excluderii lor din această organizatie. De asemenea, am luat hotararea sa nu mai platesc cotizatia in conditiile in care USR se impartaseste dintr-o lege pe care eu o consider discriminatorie si anticonstitutionala - legea care priveste plata din bugetul statului a unor indemnizatii de pensionari, membri ai USR, indemnizatii care sunt exprimate de un procent de 50% din fiecare pensie. S-a ajuns astfel in situatia de a fi platite sume fabuloase, din banii publici, in fiecare luna, de atatia ani, unor invartiti grafomani, megalomani, in dezinteresul total fata de sustinerea reala a actului creator. Subliniez ca aceasta lege functioneaza de ani buni, dar ca ea poate fi atacata oricand de acum inainte. Verificarea dosarelor unor asa zisi scriitori, membri ai USR, va evidentia falsul grotesc pe care l-a folosit un imens numar de pensionari pentru a incasa bani publici, in mod fraudulos”, a spus scriitorul clujean. .

 

Profil de scriitor

Horia Muntenus este un poet si prozator roman, considerat de scrritorul Vasile Gogea “un rebel”. S-a nascut pe 30 martie 1965 la Agnita/Sibiu. A debutat in 1985 in Napoca Universitara si Viata studenteasca. Iata si volumele scrise si aparute la diferite publicatii de-a lungul timpului: Noaptea exilatului, versuri, 1991; Ioan, versuri, 1993; Gura de piatra,versuri, 1996; 2004; Dreptul al tristete, versuri, 1998; Liber, versuri, 1999; Pythia,versuri, 2004; Dincolo de Brancuşi, 2008. Poesii (Frinturi din tinerete) si Dincolo de stelele reci, 2015. A colaborat la Scriitori clujeni contemporani, 2004 si Poezia parintilor nostri, 2002. Este un valoros autor al unui poem cinematografic dedicat lui Brancusi.

Foto: Cristinel C. Popa

×
Subiecte în articol: horia muntenus