x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură STARS GALA 2024  s-a încheiat în aplauze la scenă  deschisă

STARS GALA 2024  s-a încheiat în aplauze la scenă  deschisă

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Aug 2024   •   17:00
STARS GALA 2024  s-a încheiat în aplauze la scenă  deschisă

STARS GALA 2024 a reunit la Bucureşti tineri talentați din noul val ale baletului mondial şi a însemnat şi debutul balerinei REBECCA RUDOLF alături de deja consacratul VSEVOLOD MAIEVSKYI în pe 25 August la TNB

În fața unei săli pline, STARS GALA şi-a confirmat statutul de eveniment cultural inovator în România, reunind pe aceeași scenă, balerini profesioniști ajunși la cel mai înalt nivel şi tinerele talente din Romania și din străinătate. A devenit o platforma importantă de lansare și afirmare!

În cei 7 ani de existanță am descoperit, crescut și susținut tineri talentați, iar anul acesta o parte dintre ei au ajuns la maturitate și au confirmat valoarea. Stars Gala i-a adus împreună pe Vsevolod Maievskyi, tânărul şi incredibil de talentatul fost prim-solist venit la Teatrul Mariinsky si junior solist la English National Ballet din Londra, cu Rebecca Rudolf in rol de Prim solistă în baletul Don Quijote, ea fiind solistă la Bayerisches Junior ballet Munchen. În același spectacol s-au remarcat în roluri de Prim soliști și Alfie Pearce ( Bayerisches Staatsballet Munchen) interpretand Basil, și Alecsia Lăzărescu (elevă la Royal Ballet school Londra)  în rol de Kitri.

 Solistele Ilona Quenot venită de la Opera Nationala Paris a interpretat rolul Dulcineea, Rebecca Zamfir a dansat variația de introducere, iar Alexandra Ionel s-a identificat cu Cupidon.

Rolurile importante de caracter au fost interpetate cu patos de către Horia Bucur (Opera Națională București), în țiganul , Brianna Orezeanu ( Scoala de balet din Perm) în rolul Mercedes, Daria Munteanu ( Liceul de coregrafie și artă dramatică Octavian Stroia, Cluj) în rolul țigăncii, Espada interpretat de Alfie Pearce.

Nici Demi solistele Ioana Săvulescu și Anastasia Tătaru de la Liceul de coregrafie Floria Capsali nu s-au lăsat mai prejos! Au interpretat fabulos rolurile de florarese, asemenea colgelor din octet: Ariana Sitaru, Ana Ivan, Sabina Lungu, Ana Mita, dar și a copiilor din piață: Ioana Florea, Timur Anton, Eduard Bogdan și Iustin Răducanu.

Repetițiile și coregrafia pentru spectacol suită Don Quijote au fost realizate de către Andrey Ivanov si Nina Ivanovich din St. Petersburg.

Pe scenă s-au aflat Ambasadorii Revolve Dance 2024, tineri care au rezultate internaționale extraordinare și care au fost susținuți de către acest workshop prin Asociatia Mapamond.

 Alecsia Lăzărescu a interpretat „Sacre du printemps” cu care a câștigat premiul „Jeune Espoire” la concursul „Prix de Laussanne” 2023.

Rebeca Zamfir căștigătoare “Hope Award” în cadrul Finalei Youth America Grand Prix, Tampa 2023 a dansat un moment solistic Awakening of Flora.

Horia Bucur câștigător a ami multor premii naționale și intenaționale, în prezent balerina la Opera Naționala din București, a dansat o vaiație Albert din baletul Giselle.

Rebecca Rudolf, multipremiată național și internațional, bursieră la cele mai importante scoli de balet ale lumii ( Scoala de balet a Operei Nationale din Paris, Academia de balet Vaganova din St. Petersburg), în prezent solistă la Bayerisches Junior Company Munchen a dansat împreună cu partenerul său, Alfie Pearce, proaspăt angajat al Bayerisches StaadtBallet Munchen, o coregrafie de dans contemporan realizată în cadrul Revolve Dance de către mult râvnitul coregraf Balazs Baranyai.

Spectacolul a cuprins numere realizate în cadrul Revolve Dance de profesori și foști balerini cu nume faimoase. Carole Arbo (“Etoile" de Opera National de Paris si profesor la Școala de balet a Operei Naționale din Paris) şi Bertrand Belem (“Sujet” la Opera Nationala din Paris, câştigătorul medaliei de argint al Concursului de balet de la Varna şi profesor la Conservatorul din Paris) au realizat o suită din baletul Raymonda unde au performat tinerii din cadrul Revolve Dance , iar rolurile solistice au fost interpretate de către Ilona Quenot ( balerina la Opera Națională din Paris) și Rebeca Zamfir, studentă la European Ballet School din Amsterdam.

Nina Ivanovich ( profesor de dans istoric și de caracter la Academia de balet Vaganova din St. Petersbug), Kirill Melnikov (ex-solist şi prim solist la Teatrul Mariinsky din St Petersburg, Bavarian National Ballet din Munchen şi profesor la Ballet Academy - University of Music and Theatre Munchen), Konstantin Kheykel ( profesor și coregraf de dans contemporan) și Balazs Baranyai ( profesor Academia de dans Eifman și coregraf pentru teatrele Boris Eifman, Mikhailovsky și altele) si Andrey Ivanov ( profesor de dans clasic si actoie de balet la Academia de dans Eifman si director de selectie pentru scoli si teatre) au realizat coregrafii de dans clasic, contemporan si de caracter pentru toate grupele de studenți.

Workshopul intensiv de dans Revolve Dance și Stars Gala şi-au reconfirmat statutul de  inovatori și puternici promotori ai artei coregrafice în România. Cu aceasta ocazie am realizat o platforma privată de lansare și susținere a tinerilor balerini români și internaționali, iar spectacolul, de un înalt nivel profesionist prin clasă, emoţie şi stil a rămas în inima şi amintirea publicului prin calitatea și profesionalismul coregrafilor și a dansatorilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×