x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru festCO, a 12-a ediţie: Radu Beligan revine pe scena “Comediei”

festCO, a 12-a ediţie: Radu Beligan revine pe scena “Comediei”

de Sebastian S. Eduard    |    22 Mai 2014   •   15:02
festCO, a 12-a ediţie: Radu Beligan revine pe scena “Comediei”

Cea-a de-a 12 ediţie a Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2014 începe sâmbătă. Prima zi a festivalului, va fi dominată de personalitatea maestrului Radu Beligan, care va reveni la Teatrul de Comedie, pe scena care îî poartă numele, ca actor în spectacolul Teatrului Metropolis – “Lecţia de violoncel”.

Revenirea lui Radu Beligan la Teatrul de Comedie ca actor pe scena care ii poartă numele are loc după 45 de ani. Amintim că domnia sa a fost între 1961 şi 1969 primul director al Teatrului de Comedie, perioadă în care a interpretat roluri importante sub bagheta unor mari regizori. Printre piesele în care a jucat amintim rolul Berenger în “Rinocerii” de Eugene Ionesco (regia Lucian Giurchescu, 1964), rolul Cirivis în “Capul de răţoi” de George Ciprian (regia David Esrig, 1966) sau rolul Berenger în “Ucigaş fără simbrie” de Eugene Ionesco (regia Lucian Giurchescu, 1968).

Deschiderea festivalului va avea loc la ora 17:00, pentru ca o jumătate de oră mai târziu, în foaier, să aibă loc vernisajul expoziţiei de fotografii reprezentându-l pe maetstrul Radu Beligan în câteva dintre cele mai importante roluri ale carieirei sale. La ora 18:00, pe scena Sălii Radu Beligan, maestrul Radu Beligan va juca în “Lecţia de violoncel” (de Mona Radu, regia Felix Alexa), alături de Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa. După spectacol va urma o sesiune de autografe susţinută de Radu Beligan.

Seara va continua la ora 20:15 pe scena Teatrului de Artă unde, în cadrul secţiunii OFF, va fi programat spectacolul “Insomniacii” de Mimi Brănescu, regia Sorin Militaru
Pentru cei care doresc să revadă filme de comedie românească, începând cu ora 21:30, în faţa Teatrului de Comedie, sub egida Cinemateca festCO şi Caravana filmului românesc, are loc o proiecţie a filmului “Despre oameni şi melci”, regia Tudor Giurgiu. Actorul Andi Vasluianu este invitat la întâlnirea cu publicul.

×