x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ioan Luchian Mihalea Cerberii comorii

Cerberii comorii

07 Ian 2008   •   00:00

"Xerox" şi "Şpis" sunt poreclele lor. Deveniţi cuplu graţie grupului coral, Denise şi Paul sunt un fel de Ştie-Tot-Despre-Song.

Cine vrea să afle ceva despre activitatea Songului, despre ce mai fac şi pe unde sunt foştii colegi, ii sună pe Paul şi pe Denise Manoliu. Mai pe limba song-iştilor, "Şpis" şi "Xerox". "Şpis", v-aţi prins, vine de la asemănarea fizică a lui Paul cu Ludovic Spiess. Denise s-a pricopsit cu porecla "Xerox", fiindcă era singura in stare să multiplice la mare viteză partiturile necesare colegilor din grup.

 

DOUĂ CĂRŢI. "Sunt multe, multe de povestit. Nici n-am şti de unde să incepem. Dar ideea de Song e moartă. Ideea de cor sau de activitate culturală organizată nu mai există. Ideea unui lider pe partea muzicală este şi ea expirată. Toate şi pentru că nu mai există fronda de atunci", atacă "Şpis" subiectul. In ciuda faptului că ştiu foarte multe - că doar au petrecut mulţi ani in Song - şi a extraordinarei lor disponibilităţi, soţii Manoliu vorbesc cu aerul că nici o discuţie cu ei, oricăt de amplă, nu este suficientă pentru a acoperi subiectul in cauză. "Poate vă găndiţi chiar la o carte", ne incurajează "Şpis". "Ştiu că e un volum imens de muncă, foarte mulţi oameni cu care trebuie să vorbiţi, dar, dacă nu se scrie istoria grupului in aceşti ani, nu o să se mai scrie niciodată". "Xerox ne propune şi ea o carte: editarea caietului de căntece pentru copii, scrise de Oanţă. Manuscrisul, in original, işi dezvăluie poeziile sub ochii noştri. Denise murmură melodiile. "Şi astea se pierd dacă nu le tipărim", remarcă ea.

Subiectele vin rănd pe rănd in discuţia noastră. Teo 1, Teo 2, Teo 3 şi aşa mai departe sunt poreclele studenţilor la Teologie care au făcut parte din grup. Dar căţi din membrii Song s-au iubit, căsătorit şi despărţit (sau nu)! La o adică, era şi firesc să se lege multe poveşti de dragoste: song-iştii petreceau timp unii cu alţii mai mult decăt cu prietenii personali! Căci "nu erau doar cele trei repetiţii săptămănale, ci şi concertele, turneele, vacanţele, taberele, Crăciunul, Paştele şi alte ocazii să ne reunim. Ne lega şi dragostea pentru muzică, şi spiritul de frondă şi sentimentul că facem altceva decăt cei din jurul nostru", după cum işi amintesc soţii Manoliu.

 

 

×