x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale A nu se lăsa la îndemâna Comitetului de Vaccinare

A nu se lăsa la îndemâna Comitetului de Vaccinare

de Adrian Cercelescu    |    11 Feb 2021   •   07:53
A nu se lăsa la îndemâna Comitetului de Vaccinare

De când Iohannis s-a așezat pe Masa Tăcerii, crezând că e în showroom la IKEA, nu s-a mai consemnat nicio întâlnire relevantă între incompetență și o capodoperă a omenirii. Asta până acum, când breaking-newsul a lovit din nou, și tot la olteni.

 

Pe stadionul municipal din Târgu Jiu s-au întâlnit marți administrația românească și bijuteria cercetării mondiale - leacul făcut ca să nu ni se stingă specia de la virusul chinezesc. De fapt, problema a fost că le-au dat două leacuri și asta i-a terminat.

 

Varianta scurtă este că românii au reușit ce n-a prevăzut nimeni: au băgat într-un singur om două vaccinuri diferite. Au început cu Pfizer și l-au terminat cu Moderna.

 

Pe măsura prostiei unice în lume este modul în care CNCAV (Comitetul Național  de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea Împotriva COVID-19) a povestit întâmplarea. Practic, Comitetul zice că nu ne-ar fi deranjat, dar că treaba a răsuflat deja pe net și acum e silit să ne facă din vorbe. Așa că, în jumate de comunicat e descrisă sosirea nefericitului, formalitățile care l-au apropiat de o soartă crudă și momentul în care „s-ar fi creat o confuzie”. Ce de vinovați, ce de asumare a răspunderii! În a doua jumătate, se bat câmpii că vaccinurile sunt omologate, că victima a părăsit arena fiind în viață și că, ce naiba: „cele două vaccinuri se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, sens în care se estimează că a doua doză contribuie la creșterea răspunsului imun generat după prima administrare”. Cum ar veni, au făcut cercetare pe un ins și au și rezultatul: Merge și-așa! 

 

Deci ăsta e creierul vaccinării din România, format din patru ministere, un institut, două agenții și „organizații naționale” fără număr, toate coordonate de însuși Florin Cîțu, premier. Și vin vremuri și mai periculoase. A sosit AstraZeneca. 

×