x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De mână cu Sherlock Holmes

De mână cu Sherlock Holmes

de Sabina Iosub    |    03 Apr 2017   •   08:10
De mână cu Sherlock Holmes

221! Fără nicio legătură, primul gând atunci când am auzit ideea unui sena­tor PSD care vrea să interzică bărbaților - că ei sunt proble­ma - să se țină de mână pe stradă a fost să număr parla­mentarii PSD. 221, atâția mi-au ieșit cu totul, în ambele camere. 172 de bărbați pe care nu o să-i vedeți niciodată ținându-se de mână (bine, nici nu mi-i închipuiam pe domnii Dragnea şi Ponta în poziția asta). Normal, când ai lista în față, nu te poți abține să nu te uiți peste ea. Măcar să-l găseşti pe „luminat”! Ai parte de toate între cei 221... de la nume grele şi vechi, până la necunoscuți şi neaveniți.

Când ai de-a face cu un grup de 221 de oameni veniți din toată țara, cu forma­ții şi pregătire diferite, cu lecturi și interese diferite, cu instrucție formală și informală la poluri opuse, te poți aștepta la orice. V-o poate spune orice șefulețcare a condus vreodată mai mult de trei oameni: nici dacă poartă uniforme, nu o să găsești doi oameni la fel. Ceva-ceva, tot o să-i deosebească! Asta-i, sincer, singura scuză pentru un proiect venit din Evul Mediu: când ai 221 de membri, sigur ai parte și de idei năstrușnice precum asta, ori cea cu trans­formarea jandarmilor în poli­țiști şi procurori în același timp, ori indivizi precum prea-armatul deputat Rădu­lescu. PSD, în ansamblul său, nu o să aibă scuze când o să promoveze și susțină politic astfel de proiecte care-i apro­pie interesant de mult de noile idei ale vechilor amici şi actuali inamici, liberalii, cei dintr-o dată iubitori de valorile tradiți­onal-medievale.

221! Știam eu că am mai văzut numărul ăsta undeva. E cel al casei de pe Baker Street unde stă Sherlock Holmes. Le reco­mand șefilor PSD să-l angajeze pe domnul Holmes. Nu doar că ar putea stârpi din fașă astfel de idei, dar ar putea identifica și ce au în cap astfel de inițiatori. Dacă au!

×