x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hăineală, în misiune de manipulare la Sofia

Hăineală, în misiune de manipulare la Sofia

de Dan Constantin    |    15 Apr 2016   •   07:40
Hăineală, în misiune de manipulare la Sofia

Foială mare în "statul de drept” care nu vrea cu niciun chip să fie luat la ochi de comunitatea internațională pentru derapajele justiției din România. La Sofia urmează să se desfășoare Conferința miniștrilor de justiţie cu o temă de actualitate –Consolidarea independenței și imparțialității justiţiei, o precondiție a statului de drept în statele membre ale Consiliului Europei. Raluca Prună a avut o reacție violentă în CSM, pronunțându-se pentru respingerea participării la reuniunea de la Sofia, supărată că bulgarii ,,ne dau lecții”. CSM a decis totuși să trimită un reprezentant la Sofia. Pe doamna procuror Hăineală. Un document de lucru al conferinței organizate de Consiliul Europei – Planul de acțiune pentru întărirea independenței justiţiei - stipulează măsuri pentru protejarea independenței judecătorilor. Teza a doua, litera I, stabilește ,,prevenirea interferenței din partea funcțiilor de conducere din ierarhia judiciară și DEFINIREA COMPETENȚELOR SERVICIULUI DE PROCURATURĂ PENTRU A ASIGURA CĂ JUDECĂTORII SUNT PROTEJAȚI DE PRESIUNI NECONFORME ȘI POT ACȚIONA LIBERI PENTRU A APROBA SAU PENTRU A RESPINGE ACȚIUNILE PROCURORILOR.”

O comisie de lucru a CSM (nr.3) a stabilit că măsura respectivă din Planul de acțiune trebuie reformulată ca ,,SĂ NU CREEZE APARENȚA CĂ JUDECĂTORII POT FACE OBIECTUL UNOR PRESIUNI DIN PARTEA PROCURORILOR” (citat din comunicat). Propunerea românească, numită ,,corectă”, ar fi ,,definirea competențelor serviciului de procuratură pentru a se asigura că judecătorii au la dispoziție toate garanțiile pentru realizarea în mod obiectiv a justiţiei”. BLA –BLA.

Textul Consiliului Europei ar fi emasculat de conținut și ar permite ascunderea unei realități dure din România. De ce sunt judecați de CSM chiar acum magistrații care au achitat-o pe Mariana Rarinca? De ce este anchetată președinta Asociației Magistraților? Mai grav, cum au fost produse probe pentru scoaterea lui Stan Mustață din judecarea Telepatiei? Cine a instaurat de fapt teroarea din instanțe când se judecă dosare sensibile la care procurorii nu pot fi contaziși?

Rezultă că misiunea procuroarei Hăineală la Sofia este de manipulare și ascundere a gunoiului statului de drept sub preșul întins de o reuniune a Consiliului Europei.

 

×