x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mircea Lucescu n-a investit nicăieri, doar în România

Mircea Lucescu n-a investit nicăieri, doar în România

de Florin Condurateanu    |    20 Iul 2020   •   07:10
Mircea Lucescu n-a investit nicăieri, doar în România

Când toată viaţa, zeci şi zeci de ani, ai iubit cu ardoare succesul, ridicat pe fundaţia de nezdruncinat a muncii fără preget, a inteligenţei, a inimii calde sădită în toate cele, ei bine, nu concepi vacanţele, mai ales pe cea definitivă adusă de vârsta înaintată. Mircea Lucescu nu are astâmpăr, nu acceptă să numere rândunicile pe o bancă-n Cişmigiu, deşi ar merita cu vârf şi îndesat vremuri fără bătălii. Şi la 74 de ani, Il Luce nu vrea să audă de tihna pensionarului. A fost solicitat să fie manager şi antrenor la mari cluburi din Turcia. Nu că n-ar fi făcut treabă straşnică, precum peste tot pe unde a dăruit capacitatea lui de creaţie, puterea, a refuzat căci avea gânduri să acţioneze aici acasă, că prea a stat ani lungi departe de Ţară.

Mircea Lucescu dovedeşte ce declara dintotdeauna, că el este iubitor de România, legat puternic de ţara lui. Ca dovadă, Mircea Lucescu investeşte zeci de milioane de euro în România, într-un spectaculos complex de locuinţe pe malul Lacului Morii. Il Luce nu a investit nicăieri, investeşte în România. Bani udaţi de sudoare, de zbucium, de satisfacţia succesului şi a iubirii celor din jur. Investiţia importantă în cartierul de locuinţe din Sectorul 6 o dăruieşte lui Matei, nepotul, fiul lui Răzvan. Să nu uităm că Mircea Lucescu, bunicul fără comodităţi, a sădit bani şi încredere în renovarea unei fabrici româneşti de bere, lăsată de izbelişte, condusă tot de Matei şi de soţia lui, fiica jurnalistului şi senatorului Barbu.

Şi-a lipit sufletul şi de această repunere în funcţiune a fabricii de bere, pentru că era simbol al cartierului de lângă Gara de Nord, unde se simte duhul Rapidului, mai ales că numele aduce aminte de jertfele ostaşilor români pentru câştigarea Independenţei. Acolo se face bere artizanală, reţete absolut româneşti, în care a dat rod pofta de creaţie a familiei Lucescu.

Când porneşte acest frumos proiect de locuinţe, Mircea Lucescu nu uită un episod dramatic din fostul apartament al familiei, vizavi de Sala Palatului. La cutremurul din 1977, a căzut zidul exact peste patul lui Răzvan, noroc că el plecase la cinema. S-au mutat la Hunedoara, de unde a început să nască fotbalişti de valoare modesta formaţie Corvinul, ridicată în frunte de proaspătul antrenor Mircea Lucescu.

 

 

×