x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Se împart apele în PSD

Se împart apele în PSD

de Radu Tudor    |    27 Aug 2015   •   07:18
Se împart apele în PSD

Diferite decizii, mişcări politice, demisii, retrageri din funcţii importante şi emisiuni tv cu dedicaţie critică sugerează că între Victor Ponta şi Liviu Dragnea a survenit o ruptură după retragerea necolegială a premierului din fruntea PSD.

Dragnea vrea să se impună ca un lider autoritar şi acum se împart apele. Oamenii lui Ponta sunt triaţi unul câte unul, care vine spre Dragnea, care stă cu Ponta, care pleacă definitiv din partid. Este un moment de reaşezare totală în PSD: oameni, structuri, poziţii de conducere şi (foarte important) relaţia cu instituţiile de forţă.

Din această operaţiune condusă de Liviu Dragnea, PSD ar putea ieşi întărit doctrinar şi organizatoric, punctele slabe din ultimii 10 ani, după înlăturarea lui Adrian Năstase.

Dragnea are însă două mari probleme, legate oarecum una de alta: dosarul de la Înalta Curte şi inexistenţa unei relaţii funcţionale la Washington. Dragnea mai are încă o lună la dispoziţie să facă un efort pentru ca reorganizarea şi întărirea PSD să nu fie în van, cu el cu tot în fruntea PSD.

www.radu-tudor.ro
 

×