x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Trăiască Romănia şi Căpitanul... de vapor!

Trăiască Romănia şi Căpitanul... de vapor!

de Valentin Stan    |    02 Iun 2007   •   00:00

Conform Rador, la 15 noiembrie 2004, pe preafericitul post de televiziune TVR 2, la "Elector 2004", Căpitanul ne-a impărtăşit din sfinţenia vieţii sale de familie: "(...) Ar trebui să mă vadă cineva acasă intre cele trei sfinte ale mele, soţia şi cele două fete". Sacra zicere sihastră "Păsărică" a fost rostită de evlaviosul Căpitan in chiar prezenţa uneia dintre "cele trei sfinte" de "acasă"! Bineinţeles, sfănta, cufundată in rugăciune, nu a avut nici o reacţie la cuvăntul Căpitanului!



Impovărat de harul "Dumnezeirii", pogorăt asupra sa prin cablul microfonului "cucerniciei" sale Laurenţiu Streza "ot" Sibiu, Căpitanul celor 75% din 45% a mers in Parlament pentru a răspăndi cuvăntul "Domnului"! Asta, după ce predicase vesel, in Catedrala din Sibiu, cu sufletul la credincioşii mai "săraci cu duhul" decăt domnia sa, care a fost mereu plin de duh şi inspiraţie divină! Ca atunci cănd l-a blagoslovit, cu milostenie, pe un jurnalist, cu numele de botez preacreştin: "Găozar"! Sau cănd, ingrozit de păcatele originare ale Evei şi de pilda infiorătoare a Sodomei şi Gomorei, trăind in postire şi abstinenţă, sub inspiraţia vreunei "sfinte" Elena (a nu se confunda cu Elena de Constantinopol, Sfănta celebrată de creştinătatea ortodoxă pe
21 mai), s-a adresat cu atăta pioşenie, pe 19 mai, unei umile fiice a Domnului, cu milostiva zicere sihastră: "Păsărică"!

Unii romăni or fi fost miraţi de "Dumnezeirea" Căpitanului, intămplată, aşa, deodată, după referendumul din
19 mai, ca semn al graţiei divine! Căci, aşa cum il cita Evenimentul zilei din 27 mai, Căpitanul s-a milostivit de noi şi ne-a grăit: "Poporul romăn a exprimat voinţa lui Dumnezeu, pe
19 mai"! Amin, Căpitane! Dragi credincioşi, să nu credeţi că "Duhul Sfănt" s-a pogorăt asupra sa abia de Rusalii, pe 27 mai 2007! Căpitanul era un cucernic cu mult inainte de această dată! Conform Rador, la
15 noiembrie 2004, pe preafericitul post de televiziune TVR 2, la "Elector 2004", ne-a impărtăşit din sfinţenia vieţii sale de familie:

"(...) Ar trebui să mă vadă cineva acasă intre cele trei sfinte ale mele, soţia şi cele două fete." Sacra zicere sihastră "Păsărică" a fost rostită de evlaviosul Căpitan in chiar prezenţa uneia dintre "cele trei sfinte" de "acasă"! Bineinţeles, sfănta, cufundată in rugăciune, nu a avut nici o reacţie la cuvăntul Căpitanului!
Ingroziţi de blasfematoarea creatură a Necuratului de la Antena 1, inarmată cu unealta Pierzaniei şi a Gheenei, un telefon mobil, Căpitanul şi sfănta sa s-au refugiat in binecuvăntatul sălaş al automobilului personal. Nu inainte de a smulge unealta Dracului, pentru a o livra preacucernicilor SPP-işti, pentru o miruită exorcizare! Cucernicia SPP-iştilor, din aceeaşi stirpe divină cu cea a cuviosului Laurenţiu Streza, nu a putut infrănge puterea Necuratului şi unealta Pierzaniei ni s-a intors nouă cu teribila afurisenie a Căpitanului, aruncată ca o anatemă in capul pierdutei fiice a Domnului, Andreea Pană: "Ţigancă impuţită"!

Sfănta, in dreapta Căpitanului, a chicotit cu pioşenie la vorbele lui: "Cred că asta o să fie ştirea!" "Credincioşii" romăni s-au imbulzit pe site-ul Căpitanului să intărească afurisenia lui Mesia al lor adresată "ţigăncii". Inţelepţii de la GDS, cucernica Mungiu, mulţime de "civili" ai neamului şi alţi "prelaţi" ai cuvăntului ales, in slujba adevărului creştin, asemeni frescelor electorale şi tablourilor votive, care il infăţişau pe Căpitan, cu măinile la urechi sau la ochi, n-au văzut, n-au auzit nimic! S-au cufundat in rugăciune, rupţi de lumea materială şi neaşteptănd de la Căpitan decăt alinarea "Duhului" sfănt, nu arginţi, nu sedii şi locaşuri ameninţate de "necredincioşi" (sau infideli, după gust), nu straie de ambasadori, nu programe "civile" pe bani grei, ci doar alinare sufletească! Tiii! Abia acum m-am prins ce insemnau imaginile cu Băsescu ţinăndu-şi măinile la ochi şi la urechi! Un fel de:
"Bă, gata! De azi, nu mai vedeţi şi nu mai auziţi nimic"! Ptiu, ptiu, să nu-ţi fie de deochi, balaoacheşule!

×
Subiecte în articol: editorial