x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Concurs organizat de suedezi pentru definirea actului masturbării la femei

Concurs organizat de suedezi pentru definirea actului masturbării la femei

17 Iun 2015   •   22:31
Concurs organizat de suedezi pentru definirea actului masturbării la femei

Un grup suedez, dedicat educației sexuale, a lansat în noiembrie 2015 o competiție publică pentru stabilirea unui cuvânt care să definească masturbarea femeilor, relatează Daily Mail.

În Suedia, până acum, nu exista un cuvânt care să aibă sensul acesta și care să fie general acceptat.

Asociația Suedeză pentru Educație Sexuală, o organizație care promovează o viziune deschisă și pozitivă asupra sexului și a problemelor de de cuplu, a decis să lanseze această competiție, anul trecul, în luna noiembrie.

De atunci organizația a fost bombardată cu sute de sugestii pentru definirea printr-un cuvânt al masturbării feminine.

Asociația a constituit o listă scurtă de 40 de termeni care au fost făcută publică. Printre cuvintele alese s-au numărat: klittra, pulla și runka.

Unul dintre motivele pentru care cuvântul final, klittra, a fost ales este că definește importanța clitorisului în plăcerile sexuale feminine.

Unul dintre motivele pentru care asociația a început acest demers a fost să distrugă tabuul care este legat de masturbarea femeilor.

Un reprezentant al organizației a declarat că societatea nu se așteaptă ca femeile să aibă dorințe sexuale precum bărbații.

”Când vine vorba de masturbare, oamenii se gândesc doar la bărbați, fără să realizeze că și femeile au aceleași dorințe și fac același lucru. Dacă nu avem un cuvânt pentru acest lucru, cum putem discuta despre el?” a conchis reprezentantul asociației.

Organizația speră ca acest cuvânt să fie preluat de public și utilizat. Totodată aceștia speră ca acest cuvânt, klittra, să fie inclus în următoarea ediție a dicționarului oficial al limbii suedeze.

×