x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Visa Waiver - Încă un pas spre ridicarea vizelor americane

Visa Waiver - Încă un pas spre ridicarea vizelor americane

de Mihaela Biliovschi    |    04 Noi 2008   •   00:00

Corespondenţă din Washington
Depinde şi de români de-acum încolo pentru determinarea perioadei până când aceştia vor avea posibilitatea de a călători în Statele Unite prin progranul Visa Waiver.



Secretarul Departamentului de Securitate Internă (DHS), Michael Chertoff, s-a întâlnit azi dimineaţă cu ambasadorul României la Washington, Adrian Vieriţa, pentru a semna Declaraţia dintre Ministerul Internelor şi Reformei Administrative al României (MIRA) şi Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi a îndeplinirii cerinţelor din programul Visa Waiver.

CALITATEA SOLICITANŢILOR.
După ceremonia de semnare, Michael Chertoff  a spus că aceasta reprezintă un prim pas şi o realizare foarte importantă din cadrul mult-aşteptatului Program Visa Waiver. ”Dar sunt mai mulţi paşi de făcut de aici încolo”, a adăugat acesta. ”Este o expresie a prieteniei dintre ţara noastră şi România, este un angajament privind schimbul de informaţii şi un lucru benefic pentru ambele state”. Chertoff a mai spus că printre cele mai importante condiţii de îndeplinit de acum încolo se află şi reducerea ratei de refuz a solicitanţilor pentru viză de Statele Unite. Acesta a subliniat de mai multe ori că totul depinde de ”calitatea” aplicanţilor. Întrebat dacă nu cumva şi Consulatul American de la Bucureşti are un rol în predeterminarea procentului de refuz al aplicanţilor, Secretarul Securităţii Interne a subliniat încă o dată că procentul este stabilit de Consulat numai după analizarea calităţii aplicanţilor.

MULŢUMIRI CONGRESULUI. Adrian Vieriţa, vizibil emoţionat, a spus că ziua de 3 noiembrie este una foarte importantă, iar semnarea declaraţiei este încă o asigurare pentru români că vor putea călători sub programul Visa Waiver. ”Sunt foarte recunoscător Congresului american pentru aprobarea legislaţiei.”
România va fi acceptată în programul Visa Waiver numai după ce toate condiţiile stabilite în legislaţia americană vor fi îndeplinite.

×
Subiecte în articol: lumea visa waiver