x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech O companie din Japonia va începe să-și plătească angajații în Bitcoin

O companie din Japonia va începe să-și plătească angajații în Bitcoin

15 Dec 2017   •   10:10
O companie din Japonia va începe să-și plătească angajații în Bitcoin

O companie japoneză va începe să-și plătească angajații în Bitcoin, în încercarea de a înțelege mai bine realitatea virtuală, a spus un purtător de cuvânt al companiei, scrie The Guardian.

GMO Internet, care operează mai multe site-uri web de afaceri, inclusiv pe domeniul finanțelor, publicității online și infrastructurii pe internet, va începe să plătească 100,000 yen, respectiv 890 de dolari, pe lună, în Bitcoin. Angajații vor fi plătiți în acest mod începând cu luna februarie a anului 2018.

„Angajații pot fi plătiți în Bitcoin, dacă își doresc”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, Harumi Ishii. „Sperăm să ne îmbunătățim abilitățile prin utilizarea practică”.

Oferta va fi deschisă pentru 4,000 de angajați ai grupului GMO din Japonia, a spus aceasta.

Compania a început o afacere comercială cu Bitcoin în luna mai. Luna viitoare, se va alătura așa-numitei „Bitcoin mining” – câștigând dreptul de a primi noi Bitcoins ca recompensă pentru că ajută la menținerea rețelei în siguranță prin aprobarea tranzacțiilor.

Prețul unui Bitcoin a crescut semnificativ în acest an: de la 1,000 de dolari în luna ianuarie la 17,000 de dolari în această săptămână.

×
Subiecte în articol: bitcoin japonia salarii GMO Internet