x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Sportul electronic românesc își continuă evoluția. S-a înființat CS:GO Championship Series, una din cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume

Sportul electronic românesc își continuă evoluția. S-a înființat CS:GO Championship Series, una din cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume

de Cristian Ionescu    |    12 Feb 2015   •   12:27
Sportul electronic românesc își continuă evoluția. S-a înființat CS:GO Championship Series, una din cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume

Fanii sportului electronic au acum un motiv în plus de bucurie și pare-se vor avea multe altele. Professional Gamers League (PGL) anunță formarea CS:GO Championship Series (CCS) - una dintre cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume și promite înființarea mai multor ligi și pentru alte jocuri.

"Este cea mai mare inițiativă românească din sportul electronic. Noua noastră strategie pentru 2015 este să facem mai multe turnee la jocuri diferite, care vor atrage jucători din toată lumea. Totul sub brand-ul PGL. De ce acum? Am crescut foarte mult. Acum putem obține susținere din multe alte domenii, nu doar din cel IT, cum a fost până acum, avem experiența evenimentelor trecute și pot să spun că am observat o maturizare și o evoluție a pieței în ceea ce privește abordarea sportului electronic în România. Înființarea ligii CS:GO Championship Series este doar începutul unei lungi serii de turnee internaționale pe care o avem în plan, evident și pentru alte jocuri", a declarat, în exclusivitate pentru Jurnalul Național, Silviu Stroie, vice-președinte al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic si presedinte al Professional Gamers League (PGL).



Timp de trei săptămâni, CCS va aduna într-un singur campionat cele mai bune opt echipe din lume, din care doar patru vor ajunge să lupte la București pentru titlul de Campioni, în cadrul festivalului digital DreamHack Bucharest (24-26 aprilie).

"Șase dintre echipe vor fi direct invitate, datorită performanțelor internaționale obținute, ultimele două locuri fiind rezervate pentru cele care vor trece de faza calificărilor online. Structura CCS este formată din două grupe a câte patru echipe. Cea mai bună echipă din fiecare grupă se va califica direct în finala de la DreamHack Bucharest 2015, în timp ce restul se vor reîntâlni în turneul Last Chance (Ultima Șansă) pentru a completa lista de patru finaliste. Calificările pentru participarea în CCS sunt programate pentru finalul lunii februarie, data de început a campionatului fiind stabilită pentru 6 martie 2015. Sezonul de debut CCS va fi dotat cu premii în valoare totală de 110,000 USD, Marea Finală urmând să se desfășoare, în cadrul DreamHack Bucharest 2015 (24 – 26 aprilie, Sala Polivalentă)", precizează comunicatul organizatorilor.

În perioada 24 – 26 aprilie 2015, DreamHack revine în Sala Polivalentă din Capitală, pentru o nouă ediție a celui mai important festival de sport electronic din România.


×