x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NU, oamenii frumosi nu sunt mai bogati!

NU, oamenii frumosi nu sunt mai bogati!

23 Apr 2018   •   18:08
NU, oamenii frumosi nu sunt mai bogati!

Oamenii de stiinta au stabilit ca oamenii cu aspect fizic neatragator au salariu mai mare decat persoanele considerate frumoase. Pana acum s-a considerat ca lucrurile stau exact invers. 

 

Recentele studii ale cercetatorilor americani au aratat ca rmarimea salariului si aspectul exterior nu este cea la care s-au asteptat. Anterior, s-a crezut ca oamenii mai frumosi au o situatie financiara mai buna.

Pentru noul lor studiu, expertii au mobilizat 20.000 de voluntari, toti americani, care au trebuit sa raspunda la o serie de intrabari privitoare, printre altee, la evolutia veniturilor proprii, conditiile de munca, atitudinea colegilor, etc. De asemenea, toti au fost rugati sa se descrie.

Situatia financiara a participantilor la chestionat a fost verificata de patru ori pe durata vietii lor de la 16 la 29 de ani. Astfel, s-a constatat ca cele mai de succes din punct de vedere financiar au fost persoanele linistite, calme si echilibrate, majoritatea nefiind insa foarte atragatori ca aspect fizic.

Oamenii de stiinta au explicat ca acesti oameni nu sunt foarte increzatori in fortele proprii, motiv pentru care acorda un plus de atentie problemelor de care se ocupa, fie ele casnice sau profesionale, studiaza mai mult, se implica mai mult la locul de munca.

Alegandu-si un domeniu de activitate, aceste persoane evolueaza in interiorul lui tot restul vietii, ceea ce le permite sa urce constant in cariera si, implicit, sa-si sporeasca veniturile.

La polul opus, persoanele mai atragatoare sunt mai sigure de sine, mai impertinente si nu se sfiesc sa ridice pretentii absolut nejustiticate sau sa-si asume indeplinirea unor sarcini, desi habar nu au despre ce este vorba.

×