x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Rusia revoluţionează DRONELE. Inginerii americani, băgaţi în şedinţă

Rusia revoluţionează DRONELE. Inginerii americani, băgaţi în şedinţă

09 Iul 2014   •   14:08
Rusia revoluţionează DRONELE. Inginerii americani, băgaţi în şedinţă

Cirok, o dronă inovatoare, de fabricaţie rusă, a fost prezentată, în premieră, publicului, la salonul internaţional de tehnologii Innoprom, care şi-a deschis azi porţile în oraşul Ekaterinburg (Ural), a raportat Corporaţia unificată pentru construcţii de aparate şi designer de proiecte, relatează Ria Novosti.

'O tehnologie avansată - un cadru pe o pernă de aer - permite dronei să decoleze în absenţa pistei. Acest model nu are analogie în lume. Poate decola şi ateriza pe pământ, apă, zăpadă şi mlaştini', indică serviciul de presă al companiei.

Astfel, această dronă de recunoaştere şi atac, care poate decola de pe orice suprafaţă, urcă până la o altitudine de 6000 de metri şi este capabilă să transporte bombe, rachete şi proiectile de înaltă precizie.

Prototipul expus a trecut faza testelor la Jukovski, în apropiere de Moscova. Aparate de acest tip încă nu au început să fie produse în serie, mai precizează compania. 

În plan civil, drona Cirok, cu o rază de zbor de până la 2.500 km, ar putea fi utilizată la supravegherea zonelor afectate de dezastre şi la monitorizarea autostrăzilor. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: drone rusia Innoprom Cirok