x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amendă pentru France Telecom, în Polonia.

Amendă pentru France Telecom, în Polonia.

22 Iun 2011   •   14:03

Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana au amendat azi TPSA, cel mai mare operator telecom din Polonia, detinut de grupul France Telecom, cu 127 de milioane de euro, pentru blocarea accesului rivalilor la propria retea, transmite Reuters.

Valoarea amenzii reprezinta 3,24% din cifra de afaceri de anul trecut a TPSA, de 3,9 miliarde de euro.

TPSA a impiedicat sau a amanat intrarea concurentilor pe piata de internet in banda larga din Polonia in perioada august 2005-octombrie 2009, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

"Acest caz arata determinarea noastra de a asigura ca operatorii telecom cu pozitie dominanta pe piata nu hartuiesc sistematic rivalii care pot aduce schimbari reale in piata, pentru beneficiul consumatorilor si sectorului de afaceri", a afirmat comisarul pentru concurenta, Joaquin Almunia.

Comisia a argumentat ca TPSA a propus conditii nerezonabile rivalilor, a intarziat negocierile, a respins comenzi nejustificat si a refuzat sa furnizeze informatii precise.

TPSA concureaza pe piata de telefonie mobila din Polonia cu PTC - compania controlata de Deutsche Telekom, Polkomtel - companie mixta a Vodafone cu mai multi investitori polonezi, iar in sectorul telefoniei fixe cu Netia.

×