x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lenovo lansează cel mai uşor laptop de 13 inch

Lenovo lansează cel mai uşor laptop de 13 inch

de Marina Constantinoiu    |    29 Ian 2015   •   18:18
Lenovo lansează cel mai uşor laptop de 13 inch

Lenovo îşi întăreşte colaborarea cu NEC Personal Computers (NECP) anunţând două noi PC-uri mobile ultraportabile, care vor surprinde plăcut, primele produse disponibile în afara Japoniei.

Ambele cântăresc mai puţin decât o sticlă de apă.

Lenovo LaVie Z HZ550 câştigă titlul de cel mai uşor laptop PC de 13 inch, cântărind doar 0,78 Kg, în timp ce LaVie Z HZ750 îşi cere drepturile pentru a fi numit cel mai uşor laptop convertibil de 13 inch din lume, la doar 0,92Kg.
Nu sunt doar uşoare, ci şi foarte subţiri, măsurând doar 16,9 mm.

Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile în afara Japoniei, rezultate în urma fuzionării cu NEC încă din 2011.

Ambele dispozitive au o construcţie specială din Magneziu şi Litiu (Mg-Li)3, iar capacul dorsal este dotat, de asemnea, cu un înveliş realizat din Magneziu şi Litiu. Materialele sunt cu 50 de procente mai uşoare decât aluminiul, însă puternice precum orice aliaj greu din Magneziu.

Modelul HZ750 are un touch screen încorporat care utilizează o peliculă specială, în locul ecranului de sticlă.

Modelele LaVie au un touchscreen de 13,3 inch, care poate veni, opţional, cu WQHD pentru imagini clare, iar modelul HZ750 este dotat cu până la cea de-a cincea generaţie de procesoare Intel Core i7.

LaVie au instalate Microsoft Windows 8.1 Update, dispozitive de stocare de date rapide SSD de 128 GB şi o baterie care, spun producătorii, ţine toată ziua.

×