x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tokyo va susţine prima Olimpiadă a Roboţilor în 2020

Tokyo va susţine prima Olimpiadă a Roboţilor în 2020

05 Oct 2016   •   16:29
Tokyo va susţine prima Olimpiadă a Roboţilor în 2020
Sursa foto: wikipedia.org

Roboţii vor avea propria Olimpiadă, în 2020, în Japonia, în acelaşi an în care ochii lumii vor fi îndreptaţi asupra Jocurilor de Vară de la Tokyo. Da, ai citit bine. Ministerul Comerţului din Japonia va găzdui acest eveniment care va include competiţii şi expoziţii ce vor cuprinde o varietate de ''maşini'' printre care se vor număra roboţi umanoizi şi industriali, a declarat miercuri un oficial guvernamental, informează AFP, citat de Agerpres

Astfel, în timp ce atleţii umani de top din toată lumea vor concura pentru medalii, omonimii lor, dotaţi însă cu inteligenţă artificială, vor fi angrenaţi într-o competiţie complexă la ''World Robot Summit''. Data exactă şi locaţia evenimentului urmează să fie anunţate ulterior. Recent, Japonia a trimis în spaţiu un robot vorbitor, ca partener de conversaţie pentru astronautul nipon Koichi Wakata.

Japonia foloseşte roboţi pentru a suplini diverse locuri de muncă vacante, în bucătării sau în ferme, în încercarea de a contracara problema lipsei de angajaţi care se va accentua pe măsură ce populaţia ţării îmbătrâneşte. 

Tokyo va găzdui Olimpiada de Vară din 2020 care va avea loc la finalul lunii iulie, urmată de Olimpiada Paralimpică. 

×