x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sugestii, sesizări, reclamaţii

Sugestii, sesizări, reclamaţii

09 Iul 2009   •   00:00

Mobilă cu defecte de fabricaţie şi spaţii comerciale lăsate în paragină Pentru neluarea măsurilor corespunzătoare de către conducerea Cooperativei de producţie, achiziţii şi desfacere a mărfurilor Dragoteşti, la dispoziţia dată de IJECOOP Gorj privind schimbarea lucrătorului gestionar Pâinişoară Paul, Consiliul de conducere al CPADM Mătăsari a hotărât schimbarea din funcţie atât a preşedintelui Niţă Ion, cât şi a contabilului-şef Dădălău Dumitru.



Lucrătorului gestionar i s-a desfăcut constractul de muncă. Răspunsul vine din partea UJECOOP Gorj, ca urmare a scrisorii petentului Buzatu Ion din comuna Drăgoteşti, judeţul Gorj.

lll

Surpriza a venit la despachetare, când din garnitura de mobilă "Lara", cumpărată de la ICSM Gura Humorului, am constatat că şifonierul nu numai că avea uşile în nuanţe diferite, dar una din ele era şi imposibil de reparat. Primul răspuns expediat de IPL Galaţi, în urma sesizării mele, anunţa venirea unui delegat în cursul lunii aprilie, pentru luarea la cunoştinţă a defecţiunilor, dar delegatul n-a ajuns. Absenţa acestuia este reclamată prin a doua scrisoare de Buzilă Gheorghe, din Gura Humorului, Strada 23 August, bloc D 17, ap 16, a cărui intervenţie rămâne fără ecou. Informăm conducerea IPL Galaţi că şifonierul familiei Buzilă se află în aceeaşi stare.

lll

Propunerea petiţionarului Sârbu Gheorghe din Băile Herculane, Aleea Licuricilor nr. 3 A, e făcută atât în numele concetăţenilor săi, cât şi al turiştilor: "Cred că amenajarea unor spaţii pentru bagajele de mână în Staţia CFR Băile Herculane ar fi oportună, mai ales că, din cele trei magazii existente la de­mi­solul clădirii, una ar putea căpăta această destinaţie. Chiar şi personalul ar putea fi recrutat din rândul fochiştilor, aşa cum s-a procedat şi la Staţia CFR Orşova". Consemnăm propunerea petentului, urmând ca factorii de decizie să-şi spună cuvântul.

lll

Referitor la scrisoarea unui grup de oameni ai muncii de la Cooperativa "Arta croitorilor", Bacău, UCECOM, faţă de cele cercetate, a dispus cooperativei următoarele măsuri: pentru neplata re­tri­bu­ţii­lor ma­jorate la unele produse la nivelul rezultat din nor­ma­tiv, respectarea Legii nr. 4/1988, a Decretului 206/1988, precum şi a Deciziei UCECOOM nr. 155/1988; să se refacă programul de recuperare a chel­tuielilor ocazionate de majorarea retribuţiei pe alte căi şi nu pe seama reducerii manoperei; să se asi­gure capacităţile de producţie cu contracte şi co­menzi, astfel încât toţi cooperatorii să-şi realizeze cel puţin retribuţiile tarifare de încadrare. Totodată şi baza materială necesară executării contractelor încheiate.



"În cartierul Valea Roşie din Craiova, la parterul blocurilor P2-3 şi P-4, există spaţii anume pentru reţeaua comercială. Cu excepţia unui magazin de textile, celelalte încăperi au ajuns într-un stadiu avansat de degradare. Răstimpul celor doi ani să nu fie suficient pentru aflarea unui rost al lor?" Întrebarea o pune Doru Tutunaru din Craiova, cartierul Valea Roşie, bloc 4, sc. B, et. 3, ap. 15.

lll

"Neexistând un perete despărţitor între Atelierul de tinichigerie din Calea Plevnei nr. 238 şi casa mea, zgomotul deosebit de puternic produs de acesta este perceput în tot apartamentul, ceea ce face imposibilă odihna familiei mele. Printr-un perete separat s-ar mai atenua poluarea sonoră". Floarea Oristh din Bucureşti, Str. Fluviului nr. 1, Sectorul 1, presupune că nu este lipsită de interes posibilitatea amplasării lui în alt loc, "mai cu seamă că de la Podul Basarab şi până la noi funcţionează încă două ateliere".

lll

Din cercetările efectuate de DPMOS Bacău rezultă că petiţionara Anita Codreanu, din Tg. Ocna, care a solicitat înscrierea la pensie pentru munca depusă şi limită de vârstă, are depus dosarul pentru pensionare întocmit de unitatea unde şi-a desfăşurat activitatea până în 1986 şi e programat de DPMOS pentru soluţionare de 1 iulie a.c.

lll

Rândurile semnatarului Constantin Mandocescu din Drobeta Turnu-Severin ne semnalează "găsirea unui teren viran în centrul cartierului Schela-Nouă din localitate, în vecinătate cu Str. Vrancea şi bd. Vârciorova. Să tot aibă o suprafaţă de 800 mp, cu o vechime de aproape 20 de ani, dăinuind în tot acest timp ca depozit de orice". Primăriei, cetăţenii îi pro­pun câteva posibile variante de "reprofilare".

lll

În urma reanalizării celor solicitate de Nicolae Mişa, Biroul permanent al comitetului executiv al Consiliului popular al municipiului Constanţa a aprobat eliberarea autorizaţiei pentru demolarea gardului despărţitor dintre cele două locuinţe din str. Ion Vodă nr. 31, stabilindu-se că terenul aferent acestuia se află în folosinţă comună.

Flacăra, nr. 24/1989

×
Subiecte în articol: special