x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prejudiciu de jumătate de milion de lei, din amenajarea spațiilor verzi. Percheziții în București

Prejudiciu de jumătate de milion de lei, din amenajarea spațiilor verzi. Percheziții în București

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2024   •   10:05
Prejudiciu de jumătate de milion de lei, din amenajarea spațiilor verzi. Percheziții în București

Polițiștii din București fac, marți dimineața, cinci percheziții în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală. Practic, administratorul unei societăți caree amenaja spații verzi nu a evidențiat în actele contabile veniturile, rezultând un prejudciu adus statului de peste o jumătate de milion de lei

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat că, în perioada 2014 - 2016, un bărbat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, având ca obiect prestarea unor servicii de amenajare spații verzi, ar fi omis să evidențieze în actele contabile ale societății pe care o administra și ar fi omis să declare la organele fiscale, operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, în urma desfășurării unor relații comerciale cu 22 de societăți comerciale.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 525.000 de lei.

Marți dimineața a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate si ridicate mai multe bunuri relevante în cauză.

Administratorul a fost depistat și dus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prejudiciu perchezitii spatii verzi