x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri TCDU. Adina Răducan se ia în piept cu granzii Pepe, Nico sau Maria Buză: "Am multe de învăţat de la ei"

TCDU. Adina Răducan se ia în piept cu granzii Pepe, Nico sau Maria Buză: "Am multe de învăţat de la ei"

23 Sep 2016   •   14:51
TCDU. Adina Răducan se ia în piept cu granzii Pepe, Nico sau Maria Buză: "Am multe de învăţat de la ei"

Adina Răducan (18 ani), câştigătoare a sezonului 4 de la X Factor, a acceptat provocarea de a participa la „Te cunosc de undeva!”, deşi asta presupune să concureze împotriva unor cântăreţi mult mai experimentaţi ca ea: Pepe, Nico, Maria Buză, Dima Trofin sau Dorin Popa. Mezina grupului ne-a povestit că nu se teme, ba mai mult, că are numai lucruri bune de învăţat din acestă încercare.

 

Jurnalul Naţional: Ţi-e teamă că nu te vei descurca bine cu toate transformările?

Adina Răducan: Am pornit la drum foarte încrezătoare și consider că mă voi descurca, indiferent ce personaj mi-ar oferi ruleta. Nu îmi este teamă deloc.

 

Care este cel mai dificil lucru în cadrul acestui proiect?

Cel mai important este să fii deschis la provocări și să te distrezi. Uneori acest lucru poate părea dificil. Mie deseori îmi este greu să mă integrez și să mă simt în largul meu într-un grup nou, așa că aceasta e "piatra de încercare" pentru mine.

 

Cum te înţelegi cu colegii?

Cred că am legat prietenii foarte frumoase de-a lungul acestui proiect.  Mă bucur că am parte de niște colegi atât de talentați de la care am multe de învățat. Unii dintre ei sunt oameni cu ani de experiență pe scenă și îmi face plăcere să primesc sfaturi sau să împărtășesc cu ei experiențele mele artistice.

 

Cum a inceput pasiunea pentru muzica?

Cred că muzica a făcut parte din mine de când m-am născut. Când eram micuţă, cântam cât era ziua de lungă, în faţa televizorului, în faţa oglinzii, visându-mă o mare artistă. Aş spune că arta şi scena m-au fascinat dintotdeauna.

 

Cât talent şi câtă muncă se ascund în spatele succesului de la X Factor?

Cred ca pentru a reuşi într-un concurs ca X Factor trebuie să fii un om dur şi totodată imun la ceea ce spun cei din jur. E nevoie de disciplină şi de ambiţie, de răbdare,de ore întregi de repetiţii. Eu am învăţat din toată această experienţă că nu toţi oamenii te iubesc şi nu toţi îţi doresc succesul sau binele. Cânt pentru oameni. Aşa că, dacă mesajul muzicii mele a ajuns şi a fost înţeles de câteva persoane, pentru mine este cea mai mare reusită.

 

Ce s-a schimbat în viaţa ta de când a luat sfârşit acest concurs?

Cred că am crescut ca artist. Mă simt alta pe scenă, simt că acum pot comunica cu publicul meu mult mai bine, iar acesta era de fapt scopul meu de la bun început: să reușesc să ajung la inimile oamenilor, să le transmit ceva.

 

Mostenesti vocea din familie?

Parintii mamei mele au fost pasionati de muzica, iar mama mea si-a dorit dintotdeauna sa cante. Nici unul dintre ei insa nu si-a exploatat talentul. Tata, la randul lui, a fost DJ in tinerete... Asadar, as spune ca pasiunea pentru muzica este destul de veche in familia noastra.:)

 

Cat talent si cata munca se ascunde in spatele succesului de la XFactor?

Cred ca pentru a reusi intr-un concurs ca X Factor trebuie sa fii un om dur si totodata imun la ceea ce spun cei din jur. E nevoie de disciplina si de ambitie, de rabdare,de ore intregi de repetitii. Eu am invatat din toata aceasta experienta ca nu toti oamenii te iubesc si nu toti iti doresc succesul sau binele. Cei care conteaza de fapt sunt cei care te asculta si cei care iti vor cumpara biletele la concerte in viitor. Acestia au fost oamenii care m-au motivat sa castig concursul. Cant pentru oameni. Intotdeauna am facut-o. Asa ca, daca mesajul muzicii mele a ajuns si a fost inteles de cateva persoane,    pentru mine este cea mai mare reusita.

Cât de mult te-a ajutat în carieră participarea la XFactor?

X Factor a fost într-adevăr o etapă importantă din cariera mea și un start promițător pentru ceea ce vreau să fac în viitor. Am acumulat multă experiență, atât de-a lungul concursului, cât și după terminarea acestuia.

 

Ce s-a schimbat în viaţa ta de când a luat sfârşit acest concurs?

Cred că am crescut ca artist. Mă simt alta pe scenă, simt că acum pot comunica cu publicul meu mult mai bine, iar acesta era de fapt scopul meu de la bun început: să reușesc să ajung la inimile oamenilor, să le transmit ceva.

 

Ai urmat cursurile Liceului de Artă din Buzău. De când ţi-ai dat seama că eşti talentată?

Îmi plăcea să dansez și să cânt de dimineață până seara și, surprinzător, și vecinilor mei le plăcea asta :) . Primele cursuri de canto le-am luat în Buzău, la Școala Populară de Arte. Din momentul în care am avut microfonul în mână, am știut că asta e ceea ce trebuie să fac pentru restul vieții mele, că acestea este chemarea mea.

 

Te-ai vedea făcând altceva în afară de muzică?

Cred că aparțin scenei. Nu m-aș vedea făcând altceva. Atunci când urc pe scenă simt că pot fi eu. E locul unde mă simt liberă, unde pot face orice. Este minunat să poți simți asta! Mă bucur că încă de mică mi-am ales acest drum.

 

Cum priveşti viitorul tău în muzică, ce anume ţi-ai dori să faci?

Nu încerc să stabilesc cu exactitate ce voi face în continuare. Cred că ceea ce mă ghidează sunt perseverența și pasiunea mea pentru muzică. Bineînțeles că îmi doresc să devin un artist cât mai cunoscut, însă iau totul pas cu pas și încerc să devin mai bună cu fiecare apariție a mea pe scenă.

 

Crezi că eşti pregătită în acest moment să faci faţă concurenţei şi să te poţi menţine pe piaţa muzicală din România?

Nu încerc să grăbesc lucrurile. Voi apărea pe piața muzicală atunci când voi fi pregătită, când voi avea într-adevăr ceva de spus prin muzica mea. Sunt o perfecționistă și îmi doresc să le ofer oamenilor care mă privesc un spectacol de calitate, de fiecare dată. Cred că profesionalismul meu mă va ajuta foarte mult să fac față pe piața muzicală.

Ce anume îţi displace în peisajul muzicii româneşti?

Din păcate, există aspecte care îmi displac în peisajul muzicii românești. Nu prea există diversitate. Radio-urile ne-au obișnuit într-o mare măsură cu un singur gen de piese. Nu prea se mai vede  plăcerea și bucuria oamenilor de a fi pe scenă. Probabil pentru mulți a devenit o rutină. Într-o altă ordine de idei, există mulți tineri talentați și muncitori. Să sperăm că generația nouă va face o schimbare.

 

 

×