x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Prin frumuseţe, către Jocurile Olimpice

Prin frumuseţe, către Jocurile Olimpice

de Oana Georgescu    |    18 Mai 2008   •   00:00
Prin frumuseţe, către Jocurile Olimpice

În China au loc zeci de finale mondiale ale unor concursuri de Miss şi modelling doar pentru promovarea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

În China au loc zeci de finale mondiale ale unor concursuri de Miss şi modelling doar pentru promovarea Jocurilor Olimpice de la Beijing.


Săptămîna aceasta, SV Chinei şi pro­vincia Sichuan au fost zguduite de un puternic cu­tremur. O lovitură pentru oficialii chinezi, care au ambiţia să intre în istorie pentru cea mai bună organizare, dar şi cea mai fastuoasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice. Una dintre strategiile chi­neze care a dat roade o constituie ideea de a organiza, în ul­ti­mii trei ani,  finale mondiale ale unor concursuri de frumuseţe şi de top-modele. La majoritatea aces­tor concursuri au fost pre­zen­­te atît reprezentante ale Ro­mâ­niei, cît şi ale Republicii Moldova.


ROM
ÂNCELE. Trebuie men­ţio­nat că, numai în 2005, în China au avut loc 18 concursuri de frumuseţe şi de modelling, toate pentru promovarea şi mediatizarea în întreaga lume a Jocurilor Olimpice din 2008. Cum? Simplu. Prin frumuseţe! Şi la toate concursurile româncele noastre s-au comportat admirabil şi s-au întors acasă cu premii, dar şi cu trofeele concursului.

Finala Beauty of the World a avut loc pe 26 septembrie 2007 în oraşul Yichang, provincia Hubei – China, concurentele rămînînd o lună, răstimp în care au vizitat nouă oraşe, lacurile din Tibet, Insula Hainan – “Hawaii Chinei” sau staţiunile de la malul mării. Acest concurs este numit de presa din China – The world outstan­ding person model big game – “Cea mai importantă manifestare din această categorie de concurs” sau “Beijing-the French metropolis world model big game” – “Beijing – capitala franceză a modelelor de mare clasă din întreaga lume”. Ina Radu (Piatra Neamţ, 18 ani, 1,75 m, 90-60-90) a cuce­rit atunci Premiul pentru “Cea mai frumoasă rochie de seară”. La cea de-a 14-a ediţie a Top Model of the World 2007, care s-a des­făşurat în Kunming, provincia Yunnan, România şi Republica Moldova au fost reprezentate de Liliana Sabina Donea (21 de ani) şi de Rodica Sişianu (19 ani, 1,79 cm, 89-60-90), născută la Cahul, dar elevă în Bucureşti. Evenimentul a fost preluat live de 30 de posturi de televiziune de pe cinci continente, dar şi de posturile TV din Beijing, Yunnan, Tianjin, Shanghai, Shaanxi, Zhejiang, Shandong, Liaoning, Guangxi şi Ningxia, iar din staff-ul organizatoric au făcut parte 500 de persoane! Şi… frumuseţile merg mai departe.

Maria Bujor – originară din Republica Moldova (studiază în Bucureşti), împreună cu Raluca Stanciu vor participa în iunie la finala mondială Miss Leisure 2008 găzduită de Suzhou. Oraş supranumit “Oriental Venice” – “Veneţia Orientului” sau “Capital of Silk”, “Land of Abundance” sau “World of Gardens”.
 

O şansă de afirmare

Încă din 1971, concursul Miss Bikini International a fost iniţiat de americanul de origine chineză Charlie See, decedat anul trecut la vîrsta de 98 de ani, cel care a reuşit să promoveze peste 1.700 de frumuseţi din lumea întreagă. El a dorit doar să dea o şansă de afirmare şi celor care nu se calificau la finalele Miss World, Miss Universe şi Miss Earth. În amin­tirea lui, Alex Liu, noul promotor, vrea să facă din Miss Tourism Queen International, găzduit de China de 5 ani, cel mai puternic brand din lume. China s-a înscris în cursă şi pentru cea de-a 15-a ediţie Top Model of the World.

×
Subiecte în articol: tentaţii miss world