x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sesum, externat, va fi mâine în tribună

Sesum, externat, va fi mâine în tribună

14 Feb 2009   •   00:00

Interesul faţă de meciul de mâine, dintre Veszprem şi Ademar Leon, din Liga Campionilor, este unul extraordinar. Încă de joi, toate biletele s-au epuizat.



Deşi jocul va începe la ora locală 15:15, suporterii au anunţat că se întâlnesc în centrul oraşului la ora 13:00 şi vor parcurge pe jos împreună, într-un marş al tăcerii, distanţa de cinci kilometri până la Veszpremi Arena.

Csaba Remport, şeful galeriei, ne-a declarat că vor trece pe la locul tragediei, de unde mulţimea se va îndrepta către sala de sport. "Contăm pe cel puţin 2.000-3.000 de participanţi la marşul nostru", a spus Remport. Porţile sălii se vor deschide la ora 13:45. Se vor lua măsuri de siguranţă excepţionale: nu este permisă afişarea de bannere, steaguri, iar antrenorul Mocsai Lajos ne-a declarat că şi-ar dori ca lumea să se concentreze asupra susţinerii echipei.

Veszprem s-a pregătit în ultima săptămână, de la incidentul care a zguduit echipa, de două ori pe zi. Primul antrenament era mai degrabă unul de pregătire psihică, iar al doilea viza deconectarea jucătorilor de la stresul evenimentelor. "Nu mai este vorba despre tactică sau despre tehnică, despre aşezare în teren. Sunt momente care trebuie depăşite altfel. Miza este să refacem psihicul echipei", a mai spus Mocsai.

În memoria lui Marian Cozma, toţi spectatorii vor purta tricouri identice, negre, până la începerea partidei. Galeria va fi tăcută în momentele de încălzire ale celor două echipe. Pentru ca handbaliştii de la Veszprem să nu fie afectaţi de amintiri, afişarea imaginilor cu Marian Cozma a fost interzisă.

GERGO IVANCSIK, ÎNCĂ AFECTAT
Ivancsik Gergo, handbalistul sărbătorit în noaptea tragediei, este extrem de afectat. Nu a ieşit din casă decât pentru a se an­trena. "Fiul meu, Mate, a cărui naştere am sărbătorit-o cu băieţii, este bine. Din el şi din puterea şi din optimismul soţiei mele îmi adun curajul. Nu am mai ieşit din casă, îmi este greu şi să mă plimb pe străzi, revin mereu imaginile cu coechipierii mei", spu­ne Ivancsik.

Situaţia lui Zarco Sesum se ameliorează pe zi ce trece. După operaţia de luni, când i s-a realizat un implant de plăcuţă metalică în pomete, handbalistul va fi externat şi va asista duminică, din tribună, la meciul cu Ademar Leon.

Săp­tă­mâna viitoare, potrivit previziunii medicilor, este posibil să revină la antrenamente. Sesum a fost supus la două intervenţii chirurgicale, dintre care una reparatorie. Colegul său, Ivan Pesici, a fost luat ieri de pe Terapie Intensivă. Directorul spitalului din Veszprem, dr Racz Jeno, ne-a declarat ieri că handbalistul a început să mănânce şi să bea. "Dacă va decide să se trateze acasă, nu ar fi nici o problemă, pentru că în câteva zile va fi transportabil. Desigur, pentru noi ar fi foarte onorant să rămână în conti­nuare la Veszprem, pentru că şi aici este pe mâini bune, dar, dacă va decide altfel, de săptămâna viitoare poate fi dus oriunde."

×
Subiecte în articol: special