x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Slagarele romanilor

Slagarele romanilor

28 Dec 2004   •   00:00

2004 - ANUL JURNALUL NATIONAL
In urma cu doua luni, mai exact pe 25 octombrie, slagarele romanilor au fost "editate" intr-o editie de colectie a Jurnalului National.
Ne-a fost greu sa alegem 24 dintre cele mai indragite cantece, care sunt fredonate si astazi, dupa decenii de la aparitie. Daca noi am propus o selectie, dumneavoastra, cititorii, ati intocmit clasamentul, completand talonul din ziar sau accesand www.jurnalul.ro. Rezultatul celor peste 5.000 de voturi exprimate a fost: "Drumurile noastre" este slagarul secolului XX.

PROMISIUNE. Din Bucurestiul interbelic, pana la sfarsitul secolului trecut, sute de cantece au ramas in mintile noastre. Romanii se incapataneaza sa nu uite acordurile unor melodii nemuritoare, de la "Zaraza", "Vrei sa ne-ntalnim sambata seara", "Du-ma acasa, mai tramvai" la "Dau viata mea pentru o iubire", "Ani de liceu" si "Buna seara, iubito". Desi s-au bucurat si se bucura in continuare de un succes covarsitor, nu se stia mare lucru despre slagarele noastre. De aceea ne-am hotarat sa aflam si sa va impartasim povestile din spatele portativelor care au facut ca aceste piese sa invinga timpul. O data ce editia de colectie "Slagarele romanilor" a vazut lumina tiparului, v-am facut si o promisiune: aceea de a edita, pana la sfarsitul acestui an, un CD care sa contina cantecele ale caror istorii vi le-am relatat. Asa s-a nascut, pe 11 decembrie, "Cantecele noastre, toate…", proiectul cititorilor de Jurnalul. Romanii nu sunt doar sentimentali, ci si generosi. Important este sa nu uitam niciodata acordul care ne face sufletul sa vibreze.

×
Subiecte în articol: special