x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ucraina, obligată să dispute pe teren neutru întâlnirea cu Belgia din Cupa Davis la tenis

Ucraina, obligată să dispute pe teren neutru întâlnirea cu Belgia din Cupa Davis la tenis

de Agerpres    |    12 Aug 2014   •   19:36
Ucraina, obligată să dispute pe teren neutru întâlnirea cu Belgia din Cupa Davis la tenis

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a decis marţi ca întâlnirea dintre echipele Ucrainei şi Belgiei, din cadrul barajului pentru Grupa Mondială a Cupei Davis, care ar fi trebui să se dispute la Kiev, luna viitoare, să fie mutată într-o altă ţară.

Comitetul Cupei Davis anunţase iniţial că această confruntare va avea loc în capitala Ucrainei, între 12 şi 14 septembrie, în ciuda situaţiei tensionate din această ţară.

În urma apelului înaintat de Federaţia belgiană de tenis, Comitetul director al ITF a hotărât însă ca întâlnirea să se dispute pe teren neutru, din cauza temerilor legate de securitatea jucătorilor.

Ucraina are acum ocazia să aleagă locul de disputare al confruntării cu Belgia, decisivă pentru participarea la Grupa Mondială a viitoarei ediţii din Cupa Davis, în caz contrar oraşul-gazdă urmând să fie impus de ITF.

Belgia are nevoie de victorie pentru a-şi menţine locul în Grupa Mondială, în timp ce Ucraina speră să ajungă pentru prima oară în eşalonul de elită al Cupei Davis.

Comitetul director al ITF a respins, totodată, apelul Israelului împotriva deciziei Comitetului Cupei Davis de a nu permite disputarea pe teren propriu a întâlnirii cu Argentina, tot din motive de securitate. 

×
Subiecte în articol: cupa davis ucraina