x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiul lui Manea, hot prin SUA?

Fiul lui Manea, hot prin SUA?

27 Oct 2004   •   00:00

SPORT

Un milion de dolari! Este o suma incredibila, care reprezinta cautiunea stabilita de autoritatile din SUA in cazul unui roman, foarte probabil fiul lui Nicolae Manea, antrenorul selectionatei de tineret a Romaniei, dupa cum sustin ziaristii de la cotidianul american The Sentinel. Florin Adrian Manea are 28 de ani si locuieste in Hagerstown,statul Maryland.
LAVINIA TUDORAN, FLORIN GONGU

NU ESTE FIUL MEU! Asa pare a spune Nicolae Manea despre cel care este acuzat de utilizarea cardurilor false
Manea, in varsta de 28 de ani, a fost arestat saptamana trecuta la Chambersburg, statul Pennsylvania, fiind acuzat ca a utilizat carduri de credit false.

CARDURILE. El nu a actionat singur. Tovarasul sau intr-ale hotiei, Petros Luis Colla, a fost si el retinut joi, o data cu presupusa odrasla a antrenorului de la tineret, la magazinul Wal-Mart din Chambersburg. Asta dupa ce angajatii complexului comercial l-au vazut pe Manea si si-au amintit ca tanarul a achizitionat certificate de cumparaturi in valoare de 1.500 de dolari de la Wal-Mart. Romanul a schimbat bonurile pe bani gheata la putina vreme intr-o alta localitate. Hotului i-au venit de hac camerele de supraveghere din magazin, altfel probabil ca si acum isi facea de cap pe banii altora. Acesta nu este insa singurul tun al cuplului Manea - Colla. Cei doi se pare ca sunt specialisti in comertul cu carduri false. Uneori pica mai putin, 500 de dolari, alteori cateva mii.

FBI. Florin Manea este acuzat de conspiratie la comiterea de falsuri, frauda si uzurpare de identitate si il cam paste puscaria. Pana una-alta, i s-a stabilit cautinea uriasa de un milion de dolari, astfel incat baiatul sa nu o poata plati si apoi sa fuga de justitie.

In plus, el este si in atentia FBI-ului, ceea ce inseamna ca este considerat extrem de periculos. Prima audiere in cazul Manea urma sa aiba loc ieri in orasul Franklin. Jurnalistul Dale Heberlig de la The Sentinel ne-a spus ca Manea este cunoscut in SUA drept una dintre celebritatile fotbalului romanesc, fost jucator la Gloria Bistrita. De asemenea, autoritatile americane spun despre acuzat ca provine dintr-o familie foarte bogata si chiar se tem ca aceasta i-ar putea plati cautinea-record, ceea ce nu este insa cazul familiei Manea.

A JUCAT LA GLORIA

Florin Nicolae Manea a parasit Romania in urma cu aproape 7 ani. Pe atunci, juca fotbal la Gloria Bistrita. El a facut parte din echipa care juca atunci in Cupa UEFA Intertoto, grupa 10, alaturi de Montpellier, Groningen, Cukaricki si Spartak Varna. Era coleg atunci, printre altii, cu Costel Campeanu, Alin Rus, Sergiu Costin, Emil Dancus si Cosmin Barcauan, antrenor fiind ca si acum Constantin Carstea. Jucator talentat, el era renumit pentru escapadele nocturne, fiind un mare amator de aventuri. La scurt timp, el a plecat in SUA, fiind in ultima perioada antrenor-jucator la o echipa din campionatul american.

NEAGA

Este foarte posibil insa ca la mijloc sa fie vorba si de o confuzie de nume. Din pacate, Nicolae Manea nu a putut fi contactat ieri, telefonul lui sunand in gol. Conform unor surse, el ar fi spus intr-un cerc de prieteni ca la mijloc este vorba de o confuzie de nume. Aceeasi pozitie a avut-o si celalalt fiu al antrenorului, Costin, care a fost disponibil. "Florin, fratele meu, are 27 de ani, nu 28. Am auzit si eu despre aceasta confuzie de nume. Numai ca am vorbit cu el chiar ieri si era bine. Chiar am discutat cu tata ca, la sfarsitul turului, peste 5 etape, sa mergem sa-l vizitam in America, in California. V-as da numarul lui de telefon, dar nu-l am la mine", a povestit mezinul familiei Manea, care joaca fotbal la Giurgiu. Conform ziaristilor americani, Florin Adrian Manea are un frate fotbalist in Romania, la echipa "National", si se numeste Costin. Amanunt care face sa duca la ideea ca acela care este arestat in SUA este totusi baiatul lui Nicolae Manea.

REACTII

EDITIA a II-a

Contactat ieri dupa-amiaza, antrenorul echipei nationale de tineret, Nicolae Manea, a precizat: "Va spun sincer ca nu stiu nimic de asa ceva. Fiul meu e la Washington si din cate stiu eu are alta treaba pe acolo. Antrenamente, arbitraj... Nu-l vad in stare sa faca asa ceva. Este acolo cu sotia lui. Chiar aseara am vorbit cu ea la telefon si mi-a spus ca Florin este la antrenament. Ma gandesc si la varianta ca cineva sa-mi vrea mie raul. Oricum, daca ar fi adevarate informatiile acestea, el e major si raspunde pentru faptele lui". Aceeasi pozitie a avut-o si celalalt fiu al antrenorului, Costin. "Florin are 27 de ani, nu 28. Am auzit si eu despre aceasta confuzie de nume. Numai ca am vorbit cu el chiar ieri si era bine. Chiar am discutat cu tata ca la sfarsitul turului sa mergem sa-l vizitam in America, in California". Conform ziaristilor americani, Florin Adrian Manea are un frate fotbalist in Romania, la echipa "National", si se numeste Costin. Amanunt care face sa duca la ideea ca acela care este arestat in SUA este totusi baiatul lui Manea.
×
Subiecte în articol: sport florin nicolae manea manea