x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Duel pentru istorie

Duel pentru istorie

de Delia Gomoescu    |    07 Iul 2010   •   00:00

Dacă pentru Spania calificarea în semifinale reprezintă o premieră, prezenţa Germaniei în penultimul act al Cupei Mondiale este un fapt aproape banal. Nemţii au atins această fază a competiţiei de 12 ori în cele 17 participări la turneele finale adunate până în prezent.

Cele două combatante s-au întâlnit de mai multe ori în trecut, însă ultima lor confrun­tare oficială a avut loc în urmă cu doi ani, în finala Euro 2008, când Spania a învins cu 1-0, devenind campioană europeană. Selecţionerul Joachim Low nu vrea să ia jocul de astăzi ca pe o răzbunare. "Ei au fost mai buni atunci. Situaţia de acum este total di­ferită, pentru că noi suntem mai pu­ter­nici. Totuşi, pentru mine, Spania este favorita acestui Mondial. Mă impresionează la ei comportamentul de ansamblu al echipei şi constanţa din ultimii doi-trei ani. Ei nu au un singur Messi, au mai mulţi", a spus Low. De altfel, nici selecţionerul Vi­cente del Bosque nu crede că nemţii se gândesc la revanşă. "Nu cred că pu­tem vorbi în astfel de termeni când e vorba de două echipe mari. Ambele vor da tot ce pot pentru a ajunge în fi­nală. Ei au schimbat recent fotbalul pe care îl arătau, care părea demodat şi obosit. Au reuşit să îm­pros­pă­teze echipa după Euro, şi rezultatele se văd aici. Au un grup bun şi nu cred că se uită în trecut, ci în viitor", a spus tehnicianul spaniol.

Pentru Mannschaft nu toate veştile sunt bune. Caracatiţa pre­zi­că­toare Paul, celebră pentru că a "pre­văzut" toate rezultatele Germa­niei la actuala ediţie a Cupei Mondia­le, inclusiv eşecul cu Serbia, crede că în finala de la 11 iulie va juca Spania. Ger­manii speră însă că de această dată pronosticul să fie eronat. Nu ar fi pentru prima oară. Caracatiţa a mai greşit şi în urmă cu doi ani, la finala Euro 2008, când a prezis că va în­vin­ge Germania.

FĂRĂ MÜLLER
Joachim Low nu va putea conta pe unul dintre cei mai buni oa­me­ni ai săi, Thomas Müller, suspen­dat: "În opinia mea, Müller este revelaţia acestui turneu final. Ştie să se plaseze pentru a fi mereu în situaţia de a finaliza şi prin ins­tinctul său a pus adversarii în dificultate. Suspendarea sa este o pierdere, dar am jucători care să-l înlocuiască. Cacau, Trochowski şi Kroos ar putea juca în locul său". Totuşi, prezenţa lui Cacau pe teren este încă incertă. Indisponibil pentru meciurile cu Anglia şi Argentina din cauza unei accidentări la muşchii abdominali, atacantul are acum probleme la spate. În schimb, mijlocaşul Sami Khedira, care a suferit o contractură la coapsă, este apt de joc.


DIN NOU TORRES?

Vicente del Bosque nu-l va avea la dispoziţie pe Raul Albiol, accidentat. În plus, Cesc Fabregas a devenit din nou incert după ce a fost lovit la antrenamentul de ieri. El abia îşi revenise după o accidentare la umăr. În schimb, Carles Puyol, care a avut mici ameţeli după un balon primit în faţă la meciul cu Paraguay, a primit undă verde din partea medicilor. Del Bosque trebuie să se hotărască dacă îl va titulariza din nou pe Fernando Torres, după evoluţiile dezamăgitoare de la actualul turneu final. "Chiar dacă nu a înscris, a arătat că munceşte mult şi are personalitate. Nu înseamnă că va fi titular incontestabil, dar noi avem încredere în el", a spus selecţionerul spaniol.

×
Subiecte în articol: stiri