x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rednic este noul antrenor al echipei Dinamo

Rednic este noul antrenor al echipei Dinamo

06 Mai 2015   •   17:31
Rednic este noul antrenor al echipei Dinamo
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

 Mircea Rednic a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, în locul lui Flavius Stoican, care şi-a reziliat contractul cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare în cursul zilei de miercuri. 

În vârstă de 53 ani, Mircea Rednic a antrenat-o în acest sezon pe Petrolul Ploieşti, cu care şi-a reziliat contractul după etapa a 30-a. El a mai pregătit-o pe Dinamo în două rânduri (2006-2007 şi 2008-2009), reuşind să câştige titlul de campion naţional în 2007. 

Ca fotbalist, Mircea Rednic a jucat şapte ani pentru 'alb-roşii', cucerind cinci trofee: 2 titluri de campion (1984, 1990) şi 3 Cupe ale României (1984, 1986, 1990). 

"Sunt foarte fericit că am revenit la Dinamo, îmi doream de mult acest lucru", a declarat Rednic miercuri, în cursul unei conferinţe de presă, dezvăluind că durata acordului semnat cu "alb-roşiii" este de doi ani. 

"Odată cu revenirea mea, cred că s-a terminat cu construcţia-reconstrucţia de la Dinamo. Am acceptat să preiau echipa de acum, pentru a vedea cum se descurcă băieţii în aceste patru meciuri care au mai rămas de disputat. Am văzut calitate în lotul actual. Sunt jucători buni, pe care vreau să-i văd la antrenamente, să discut cu ei. Sunt sigur că dacă va exista disciplină şi respect, vom începe, de anul viitor, să ne batem iarăşi pentru câştigarea campionatului", a adăugat noul tehnician dinamovist. 

Acţionarul majoritar al clubului Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a motivat numirea lui Mircea Rednic prin faptul că Dinamo "avea nevoie de o persoană cu care să se poată crea un proiect pe termen lung". 

"Ne dorim profesionalism, creştere, dar una durabilă, performanţă şi o perioadă în care să ajungem cât mai repede sus şi să stăm cât mai mult acolo. Campionatul ăsta a fost setat pentru locurile 1-3, aşa a fost şi bugetat şi avem şanse să recuperăm, nu neapărat locul 3, dar să ne apropiem", a spus Negoiţă. 

Acesta a anunţat, totodată, că sunt şanse foarte mari ca FC Dinamo să iasă din insolvenţă la finele acestei luni. "Avem veşti bune, suntem optimişti, avem şanse mari de a ieşi din insolvenţă la final de mai", a precizat Ionuţ Negoiţă. 

×